fbpx
laptop

A használt számítógép előnyei (x)

Most talán azt hiszed, hogy viccelünk, és talán idegenkedsz a gondolattól, hogy használt számítógépet vegyél, ami valahol teljesen érthető is. A használt számítástechnikai cikkek világát némi kétkedés és bizalmatlanság övezi, pedig nagyot változott a világ azóta, hogy húsz évvel ezelőtt valaki egy autóból próbálta volna rád sózni az ismeretlen eredetű számítógépet.

Ha egy kicsit is nyitott vagy a reform megoldásokra, ha nem szeretsz feleslegesen pénzt kiadni, és szeretnéd óvni a bolygót, akkor feltétlenül olvass tovább!

Miben rejlik a HP sikere?

Amikor a két fiatal egyetemista útjára indította egy garázsból a később HP néven elkeresztelt számítógépét, biztosan nem sejtette, hogy a Laptopland.hu használt HP gépei után is hatalmas lesz a kereslet.

Persze a hangsúly itt és most a HP-n van, hiszen évtizedek óta olyan stabilan tartják magukat az IT terület piacán, ahogy azt kevés más cégnek sikerült csak. Ez a siker nem másnak köszönhető, mint annak, hogy olyan tartósan kiválóan működő számítógépeket gyártanak, amelyek valóban nagy teljesítményre képesek. Nem véletlenül tartják a vállalatok területén az egyik meghatározó szereplőnek.

Alig akad olyan iroda, ahol ne találkoznál HP nyomtatóval vagy számítógéppel, és mivel a céges környezetben egy-két évente szokás gépparkot cserélni, így ezen HP gépek sorsa megpecsételődne. No, de csak akkor, ha nem lenne a Laptopland.hu.

Miben rejlik a használt HP sikere?

Mivel a leselejtezett, sokszor pusztán apró szépséghibával rendelkező számítógépekre ők nem szemétként, hanem lehetőségként tekintenek, ezért a használt gépek a következő munkafázisokon esnek át.

  1. A diagnosztika során az alapos feltárásnak köszönhetően minden apró hibát vagy eltérést észrevesznek.
  2. A hibákat rögzítik és javítják.
  3. Javítás után hosszas tesztelésnek vetik alá.
  4. Ha a tesztelés során jól teljesített, két év garanciával mehet is ki a virtuális polcra.

 

Ez azért egész másként hangzik, mint a vadabbnál vadabb tévképzetek, ugye?

Mivel a HP gépek a feljavítás után pontosan ugyanazt tudják, amit a vadiúj társaik, az egyetlen különbség, amiről észreveszed, hogy használtan vásárolsz, az az ár lesz, mivel valóban jócskán kedvezőbb áron juthatsz hozzá egy használt HP számítógéphez, mint egy vadonatúj darabhoz.

Tégy a környezetszennyezés ellen!

Szerencsére egyre többen ismerik azt fel, hogy a jelen életvitelt tartósan nem lehet folytatni, így egyre másra bukkannak fel a környezetbarát megoldások: csomagolásmentes boltok, újratölthető mosószerek, környezetbarát kozmetikai cikkek és még sorolhatnánk. Miért épp a számítástechnika maradna ki ezekből az alternatív megoldásokból, amikor éppen a számítástechnikai eszközök jelentik a legnagyobb veszélyt a bolygóra.

Ha csak eggyel kevesebb használható, hasznosítható számítógép kerüli el a szemétégetőt vagy az elmaradottabb országok egyre növekvő szeméttelepeit a te közbenjárásodra, akkor már kisebb ökológia lábnyomot hagysz magad után.

Ugye ezek után már te is másként látod a használt számítógép vásárlását?

(x) hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások