fbpx
A Libri egyik üzlete.

Négynapos munkahetet vezet be a Libri-Bookline

Az október elsejétől bevezetendő munkarendet öt hónapon át tesztelik, és nem kötelező a dolgozók számára.

A Libri-Bookline október 1-jétől lehetővé teszi az irodai dolgozói számára, hogy heti négy napban végezzék a munkájukat – közölte a könyvpiaci vállalat.

Mint azt a Media1-hez is eljuttatott közleményben felidézték: az elmúlt években már nem egy ország kísérletezett a négynapos munkahéttel, nemcsak Európában, de a tengerentúlon is. A csökkentés nemcsak a munkavállalók, de a munkaadó számára is járhat előnyökkel, erről tanúskodnak a visszajelzések.

Hozzátették: a vállalatok többsége a legújabb trendeket követő négynapos munkahét bevezetésétől növekvő hatékonyságot, továbbá a kollégák fejlődését és életminőségük javulását várja, a Libri a kollégái pihenését és szellemi feltöltődését szem előtt tartva döntött a rövidített munkavégzés mellett.

„Az elmúlt két év bebizonyította, hogy a Libri-Bookline munkatársai minden körülmények között teljesítik a feladataikat és a vállalat képes hatékonyan működni, sőt, eredményes lenni. A világjárvány okozta kényszerhelyzet miatt leegyszerűsítettünk számos belső folyamatot, átgondoltunk különböző működési mechanizmusokat, és úgy gondoltuk, eljött az ideje annak, hogy a munkatársainknak több időt biztosítsunk a pihenésre és a feltöltődésre úgy, hogy az ne menjen az eredményesség rovására”

– mondta el Kovács Péter, a Libri-Bookline vezérigazgatója.

„A kutatások és a tapasztalataink is azt mutatják, hogy az a munkavállaló, aki a munkahelyén és otthon is helyt tud állni, sokkal kiegyensúlyozottabb és jobban teljesít a munkahelyén is. Ezért éreztük nagyon hasznosnak, hogy időt tudunk adni nekik, hisz abból van a legkevesebb. A másik fontos tapasztalásunk, hogy a szellemi kikapcsolódás, különösen az olvasás, nem csak lecsendesíti az elmét, de feltöltődés lehetőségét is biztosítja. Ezt a két tényezőt figyelembe véve döntöttünk a heti 34 órás munkahét bevezetése mellett”

– tette hozzá Szeleczky Noémi, a Libri-Bookline HR-igazgatója.

A közleményben hozzátették: a munkavállalóik fizetését nem csökkentik, az eddig 8 órás napi munkavégzés pedig 8 és félórásra emelkedik.

Mint arról a Media1 beszámolt, júniusban a Magyar Telekom is hasonló, a négynapos munkahetet tesztelő projektbe kezdett.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Libri egyik üzlete. Fotó: Libri-Bookline.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások