fbpx
őszibarackos ToTu-s tekercs

ToTu avagy a paleo túró

A tejtermékek helyettesítése sokak számára kulcsfontosságú kérdés. Itt főleg a tej valamely összetevőjére érzékenyekre gondolhatunk, mit amilyenek a tejfehérje-allergiások és a laktózérzékenyek. Ugyanakkor sok táplálkozási trendet követő is kerüli a tejtermékeket mint például a paleosok. Számukra nyújthat kitűnő alternatívát a ToTu termékcsalád, mely tagjai között tojásfehérjéből készült túró, sajtkrém, tejföl és tej helyettesítőt is találunk.

– A termékeink közül a ToTu Rögösre vagyunk a legbüszkébbek. Ez a tojásfehérjéből készült tehéntúró alternatíva mind ízben, mind textúrában, mind megjelenésben, mind felhasználhatóságban tökéletesen képes pótolni az eredeti túrót. Hamar a tejet elhagyók nagy kedvence lett, sokan egyszerűen „paleo túrónak” becézik. Külön büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a termékeink magyar fejlesztésűek, és a gyártásukat is egy magyar tulajdonú vállalat végzi Magyarországon – mondta Dr. Németh Csaba a ToTu előállítójának részéről.

ToTu termékek
ToTu termékek

A ToTu termékek széles körű felhasználhatóságát mi sem bizonyítja jobban, mint a rengeteg recept, ami az online térben is megjelenik. Itt például Szabó Anita, gasztroblogger őszibarackos ToTu tekercsének receptje olvasható:

Hozzávalók:

a piskótához:

5 tojás

5 dkg őrölt mandula

5 dkg eritrit

a krémhez:

20 dkg ToTu Rögös

20 dkg kókuszjoghurt

5 dkg eritrit

1 evőkanál citromlé

1 teáskanál vanília kivonat

fél dl forró víz

5 gramm porzselatin

továbbá:

2 őszibarack

A krémet készítjük el először, amihez a zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Amíg megsütjük, a piskótát hűtőbe tesszük. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzá forgatjuk a darált mandulát is. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzá forgatjuk a mandulás tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszából sütőpapíros tepsire 30 x 35 centiméteres téglalapot kenünk, végül 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 8-10 percet szikkasztjuk, mielőtt lehúzzuk róla a papírt. Az őszibarack héját lehúzzuk, magját eltávolítjuk, majd kisebb kockákra vágjuk. A tekercs összeállítása: a tésztát megkenjük a krémmel, megszórjuk a barack darabokkal. Végül rolád szerűen feltekerjük. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a tekercs szépen szeletelhetővé válik. Tetszés szerint szeleteljük.

A tejtermék helyettesítőket előállító cég honlapján többet is megtudhatunk innovatív munkafolyamataikról, míg a Facebook oldalukon tejmentes receptekkel is találkozhatunk.

(x)

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások