fbpx
hajápolás, férfi sampon

Így válassz férfi sampont a tökéletes megjelenés érdekében (x)

A megfelelő férfi sampon kiválasztásával nemcsak a hajad lesz élettel teli, ragyogó és egészséges, hanem az egész megjelenésed vonzóbb lesz. A haj a szépség koronája, így van ez az erősebbik nem képviselőinél is. Sámsonnak sem véletlen volt az ereje a hajában.

Persze a férfiak esetében a genetika is nagy arányban játszik közre a haj meglétében vagy idő előtti ritkulásában, de megfelelő ápolással sokat tehetsz a fejbőröd és hajad egészségéért.

Hajápolás az alapoktól

A szép haj az egészséges fejbőrnél kezdődik, ezért fontos, hogy fejbőröd állapotát is figyelembe vedd, amikor sampont vagy egyéb hajápoló készítményt választasz magadnak.

Ha valami oknál fogva nem megfelelő a fejbőr vérkeringése, a hajhagymák nem jutnak elegendő oxigénhez. Elégtelen táplálkozás, illetve egyes tápanyaghiánnyal járó betegségek esetén a hajszálak nem kapják meg a növekedéshez szükséges vitaminokat, tápanyagokat, ezért idővel elvékonyodnak, kihullanak. Ezen az állapoton tovább ronthat a nem megfelelő hajápoló készítmények használata, illetve a hajat érő kémiai hatások.

Fontos, hogy lehetőleg minőségi, paraffint, parabéneket, SLS-t, SLES-t nem tartalmazó termékeket használj, mint például a #Barba Italiana természetes alapanyagokból készült hajápoló készítményei, hogy ezzel is támogasd a fejbőröd, hajad egészségét.

Hajmosási 1×1

A hajmosás milyensége, gyakorisága hatással van a hajszálak állapotára. Természetesen nem lehet kijelenteni, hogy csak heti egyszer moss hajat, hiszen ez sokban függ a hajad minőségétől, hosszától, attól, hogy milyen munkakörben dolgozol, sportolsz-e, és milyen gyakorisággal, vagy például szenvedsz-e pollenallergiától.

Van, akinek a napi hajmosás a tisztálkodási rutin része, és nem is árt vele sem a fejbőrének, sem a hajának, de azt azért tudnod kell, hogy a túl gyakori hajmosás általában nem tesz jót, kiszáríthatja a fejbőrt, gyengítheti annak védekezőképességét. A napi hajmosással akár ellenkező hatást érhetsz el: hamarabb zsírosodik a hajad.

Amennyiben mégis ragaszkodnál a napi vagy gyakori hajmosáshoz, lehetőleg kímélő, természetes hatóanyagú sampont és hajápolókat válassz.

Ne vidd túlzásba se a hajápoló készítmények, se az egyéb vegyi anyagok használatát, és igyekezz kerülni a meleg levegős hajszárítást is.

Hajproblémák orvoslása férfi samponnal

A kiegyensúlyozott étrend és a rendszeres sport is befolyásolja a hajad állapotát, így figyelj oda, hogy belülről is tápláld.

A korpásodás, kopaszodás, őszülés sok férfi életét megkeseríti. A genetika ellen nem sokat tehetsz, bár odafigyeléssel talán késleltetheted a folyamatokat, azonban a korpásodás, a zsírosodás ellen tápanyagokban gazdag, célzott hajápolási termékekkel felveheted a harcot. Az esszenciális növényi olajokat tartalmazó samponok optimalizálják a faggyúmirigyek működését, ezáltal megszüntetik a kellemetlen tüneteket.

Ne illat, hanem hatóanyag szerint válassz sampont a konkrét problémák kezelésére, hogy hajad mielőbb újra régi fényében tündökölhessen.

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások