fbpx
Sean Penn.

Egy Oscar-díjas színész-rendező dokumentumfilmet forgat az orosz-ukrán háborúról

Az MTI beszámolója szerint a Vice Studios produkciós vállalat megerősítette, hogy Sean Penn az orosz katonai invázióról forgat.

A háborús dokumentumfilm a Vice Studios, a Vice World News és az Endeavor Content közös produkciója lesz – írta meg a Variety.com.

Penn már 2021 novemberében is Ukrajnában járt, hogy előkészítse a dokumentumfilmet. Akkor ukrán katonai egységeknél is járt. A Newsweek beszámolója szerint mióta a héten Penn Ukrajnába érkezett, meglátogatta az elnöki hivatalt, és beszélt Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettessel, valamint helyi újságírókkal és az ukrán hadsereg tagjaival.

Az elnöki hivatal az ukrán nagykövetségen keresztül közleményt adott ki, amelyben elismerően szólt az Oscar-díjas színész-rendezőről.

„A rendező kifejezetten azért érkezett Kijevbe, hogy megörökítse mindazokat az eseményeket, amelyek jelenleg Ukrajnában történnek, és hogy elmondja a világnak az igazságot az országunk elleni orosz invázióról”

– írták a közleményben, hozzátéve: „Sean Penn azok közé tartozik, akik ma Ukrajnát támogatják. Hazánk hálás bátorságáért és őszinteségéért”.

Penn az elmúlt években számos háborúellenes és humanitárius akcióban vett részt. Citizen Penn című dokumentumfilmjében arról számolt be, hogyan hozta létre a 2010-es haiti földrengés után a Community Organized Relief Effort (CORE) nonprofit segélyszervezetet. A CORE a koronavírus-elleni küzdelemből is kivette a részét: a tesztelésben és az oltásban segédkezett országszerte.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: Sean Penn. Fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások