fbpx
Részlet a Kilakoltatás című filmből.

Megérkezett a Kilakoltatás előzetese

A filmet megtörtént események ihlették.

A Budapest Film március 17-én mutatja be Fazekas Máté első, Kilakoltatás című nagyjátékfilmjét – tájékoztatott a filmforgalmazó csütörtökön közleményében.

A megtörtént események által ihletett film történetéről a következőket írják:

„Richárd (Orosz Ákos), az elszánt bírósági végrehajtó-tanonc feladata: élete első kilakoltatásán a Zrínyi utca egyik kertes házában lakó idős nénit kell kiköltöztetnie. Ilona néninek (Nagy Mari) viszont esze ágában sincs elhagynia szeretett házát, heroikus küzdelmet folytat és minden eszközt bevet, hogy meggátolja a kilakoltatást. A helyszínen pár aktivista is felbukkan, élőláncot alkotva próbálják menteni a néni kis házba sűrített életét. De Richárd eltökélt és mindent megtesz azért, hogy a kitűzött célt végrehajtsa. »Segítségére« van a rendőrség, a tűzoltók, a néni falkányi kutyájához jól értő sintér, az állatkerti dolgozók, és a túsztárgyalók”.

A film előzetese már megtekinthető:

A film rendezője és forgatókönyvírója Fazekas Máté Bence, operatőre Tóth Evelin Judit, a producerei pedig Osváth Gábor és Fülöp Péter. A főbb szerepekben Orosz Ákos, Nagy Mari, Láng Annamária, Mészáros Blanka és Znamenák István láthatók.

A produkció az FP Films és a Filmfabriq produkciójában, a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával jött létre.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Borító: részlet a Kilakoltatás című filmből. Fotó: Farkas Zsolt / Budapest Film
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások