fbpx
Részlet a „Varázslat – a Queen Budapesten” című koncertfilmből.

Budapesti felvétellel emlékezik meg Freddie Mercuryról a Spektrum

A Queen zenekar első kelet-európai fellépésével, budapesti felvétellel emlékezik a dokumentumcsatorna a legendás énekesre. Magyar alkotók koncertfilmet is készítettek róla.

Freddie Mercury halálának 30. évfordulója alkalmából a Spektrum szerdán műsorra tűzi a Queen 1986-os budapesti koncertfilmjét – tudatta a Media1.hu-val a Spektrumot működtető AMC Networks.

A közlemény felidézte: a Queen zenekar 1986-os Népstadionos koncertjén 70 ezer néző előtt énekelte többek között az I Want to Break Free, a Who Wants to Live Forever, vagy a Bohemian Rhapsody című slágereket, de itt énekelte el Freddie Mercury a Tavaszi szél vizet áraszt című magyar dalt is. A 26 fellépésből álló Magic-turnénak ez volt az egyetlen kelet-európai állomása.

A szervezők felajánlották, koncertfilmet forgatnak a zenekarról, a forgalmazásból befolyó pénz pedig a Queent illeti meg – tekintve, hogy eredetileg nem volt elegendő összeg arra, hogy a zenekart kifizessék.

A koncert rögzítésében Zsombolyai János rendező és Ragályi Elemér operatőr vezetésével szinte a teljes magyar filmgyártás részt vett, így született meg végül a produkció, mely a Queen elismerését is kivívta. A 2012-ben digitálisan felújított Varázslat – a Queen Budapesten (eredeti címén: Queen: Hungarian Rapsody – Live in Budapest ’86) című filmről így nyilatkozott Brian May és Roger Taylor, a zenekar két alapítója:

„Nagyon örülünk, hogy a Queen rajongóknak világszerte végre lehetőségük nyílik újra átélni a zenekar eme csodálatos pillanatát. Tudtuk, hogy a budapesti stadionkoncert úttörő jelentőségű, de azt nem gondoltuk volna, hogy milyen történelmi estévé válik idővel. A koncert fantasztikusan néz ki a mozivásznon a digitálisan újramaszterelt pompájában, a dokumentumfilm maga pedig nagyszerűen mutatja be a helyszínt – ez valóban egy rendkívüli időszak volt a zenekar történetében”.

A Varázslat – a Queen Budapesten” november 24-én 20 órakor lesz látható a Spektrum tévécsatornán, de lekérhető (on demand) tartalomként a Telekom streaming szolgáltatásában, a MoziKlubban is elérhető lesz a hagyományos tévésugárzás másnapjától, november 25-től.

További híreket talál a Media1-en! Ott vagyunk Facebookon is.

Borító: Részlet a „Varázslat – a Queen Budapesten” című koncertfilmből. Fotó: AMC Networks
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások