fbpx
hypewriter

Rekordsokan neveztek az idei Hypewriterre

A sorozatötlet-írói pályázat győztese az RTL Magyarország jóvoltából a pénzdíj mellett egy sorozat pilotját is elkészítheti a Paprika Studios közreműködésével.

Lezárult a Hypewriter meghosszabbított jelentkezési időszaka. Az idén harmadik alkalommal meghirdetett versenyre minden eddiginél többen, 38 országból 450-en jelentkeztek – áll az RTL Magyarország a Media1-hez kedden eljuttatott közleményében.

A nyolc legizgalmasabbnak talált pályamű alkotója október 5-én pitchfórumon mutathatja be sorozatötletét, a nyertes 10 ezer euróval lesz gazdagabb, pályaművéből teljes értékű pilot készül, mely nagyközönség elé is kerül.

A sorozatötlet-pályázat zsűrijében Enyedi Ildikó, az Oscar-díjra jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről című film rendezője, forgatókönyvíró, Branko Cakarmis, a szlovén piacvezető televízió, a POP TV programigazgatója, Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója és Trunkó Bence, a Paprika Studios kreatív igazgatója foglal majd helyet. Rajtuk kívül a döntnökök között lesz továbbá Petr Kolecko, a Hypewriter első versenyének döntőse is, aki az egyik legkeresettebb cseh forgatókönyvírónak számít.

2021-ben már harmadik alkalommal hirdette meg a Paprika Studios és az RTL Magyarország közös szervezésű nemzetközi televíziós pitchfórum – sorozatötlet pályázatát, amelyre fiatal, de már tapasztalattal rendelkező forgatókönyvírók mellett olyan pályázók jelentkezését is várták, akik eddig leginkább csak saját maguk és környezetük szórakoztatására rukkoltak elő jobbnál jobb sorozatötletekkel.

A verseny célja, hogy műfaji korlátozás nélkül felkutassa a legeredetibb új tévésorozat-ötleteket és tehetséges alkotóikat.

Idén a pályázatokat a kitolt határidőnek köszönhetően augusztus 31-ig lehetett beküldeni. A nevezési időszak lezárásáig közel 450 jelentkezés érkezett zömében a kelet-közép-európai régióból, de az összesen 38 országot számláló mezőnyben egyesült államokbeli, indiai, brazil, iráni, ausztrál vagy éppen zambiai alkotók is vannak. A Hypewriter a nemzetközi mezőny mellett a hazai forgatókönyvírókat is megmozgatta, csaknem 270 sorozatterv érkezett magyar pályázóktól. Ez verseny valaha volt legnépesebb mezőnye, csaknem háromszor annyi pályázóval, mint az előző évek alkalmával.

A 2021-es Hypewriter versenyzői közül nyolcan meghívást kapnak a 2021. október 5-én, Budapesten megrendezendő pitchfórumra, ahol angol nyelven, nemzetközi zsűri előtt mutathatják be ötleteiket. Itt dől majd el, hogy ki nyeri a 10 ezer eurós fődíjat és a lehetőséget, hogy pályaművéből a Paprika Studios gyártásában teljes értékű pilot készüljön, amely az RTL Magyarország jóvoltából nagyközönség elé is kerül.

Az október 5-i pitchfórumot a résztvevők és meghívott vendégek mellett korlátozott számban érdeklődők is megtekinthetik. Regisztrálni a hypewriter.tv oldalon lehet, a jelentkezésekről a szabad férőhelyek függvényében a szervezők döntenek.

További híreket talál a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások