fbpx
költöztetés, szállítás, naptár

Kerülje el a hiénákat, rendelje meg a költöztetést időben! (x)

Sajnos a mai napig is elterjedt a nézet, miszerint egy költöztetés nagy lutri. Ez természetesen nem a megbízható cégek miatt terjedt el, hanem a hiénák miatt, akik azzal foglalkoznak, hogy lehúzzák a megbízót. Ha nem gondolkodik előre, nem rendeli meg időben a megbízható költöztető cégtől a szolgáltatást, akkor az sokba kerülhet Önnek. Épp az olyan megbízásokra vadásznak a piaci hiénák, akiknek sürgős és fontos, így mindegy ki, csak intézze a költözését azonnal.

Ne tartozzon ezen megbízók közé, ne kerüljön kiszolgáltatott helyzetbe! Pár pontban megpróbálunk segíteni Önnek, hogy megfelelő céget tudjon választani. Kérjük, figyelmesen olvassa el tippjeinket, hogy olyan szolgáltatást kapjon, amilyenért fizetett.

Legyen a cég leinformálható!

Ma már nem egy nagy dolog összehozni egy (akár jól is kinéző) honlapot. Ehhez csak meg kell bíznia valakit, aki pár tízezer forintért akár napokon belül is elkészíti a honlapját. Épp ezért az, hogy egy költöztető cégnek van honlapja, még közel sem elég, attól még lehet, hogy hiénákkal van dolga. Az már fontosabb, hogy mi található meg weboldalukon.

Leinformálhatónak és elérhetőnek kell lennie a cégnek. Ez azt jelenti, hogy a cégadatokat fel kell tüntetni, mely alapján már utána is tud nézni a költöztetőnek. Emellett ügyfélszolgálati elérhetőséggel is kell rendelkezniük. Érdemes is őket felhívni telefonon, mert sokat elárul róluk, hogy hogyan viselkednek a telefon túloldalán. Segítőkészek, flegmák? Válaszolnak a kérdésekre vagy csak terelnek? Ez mind-mind fontos infó Önnek, mely alapján el tudja dönteni, hogy foglalkozzon-e a céggel vagy sem.

Nagyon fontos az írásos forma!

Ragaszkodjon az írásos formához! Ez azt jelenti, hogy ha kér, akkor mindenképp kapnia is kell írásos ajánlatot. Ebben részletezve legyenek a különböző díjak, a végösszeg kalkulációjának menete. Továbbá, ha megállapodnak, akkor szintén írásban kell visszaigazolniuk a költöztetés napját.

Költöztetésért előleg? Inkább keressen mást!

Ha külföldi költöztetéssel keres meg egy céget, akkor előfordulhat (érthető), hogy előleget kérhetnek Öntől. Itt nagyobb a kockázat, nagyobbat bukhat a költöztető cég, ha az utolsó pillanatban meghiúsul a megbízás.

Viszont ha belföldi, főleg, ha városon belüli költöztetésről van szó, szóba se jöhet olyan költöztető, aki előleget kér. Inkább tűnjön gyanakvónak, minthogy megkárosítsák a csalók! Sajnos a hiénáknál bevett szokás, hogy felpakolnak, majd közlik, hogy akkor pakolnak le, ha a megbeszélt összeg többszörösét kifizetik nekik. Ezért is nagyon fontos, hogy jól megválassza a költöztetőjét.

Foglaljon időben!

A legtöbb költözés (legyen szó albérletről vagy lakásvásárlásról) elseje körülre van ütemezve. Ez pedig azt jelenti, hogy az elismert, megbízható cégek elseje környékére teljesen be vannak táblázva. Épp ezért érdemes Önnek is jóval előre lefoglalnia időpontját a megbízható költöztetőjénél.

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások