fbpx
A Bátor Tábor Felhők felett podcastjának kreatívja

Podcastet indított a Bátor Tábor

A Felhők felett című új podcast fő témája a lelki egészség.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A karantén mint börtön vagy terápia? Képesek vagyunk átlépni a saját határainkat? A boldog gyerekkor egyenes út a kiegyensúlyozott felnőttkorhoz? A kéthetente jelentkező új beszélgetéssorozatban az alapítvány a mentális egészségmegőrzés terén szerzett 20 éves tapasztalatán és ismert emberek, szakértők, érintettek történetein keresztül járja körül az örök kérdést: hogyan legyünk jól?

A huszadik születésnapját ünneplő Bátor Tábor Alapítvány már több mint tízezer súlyosan beteg gyereknek és családjának bizonyította be: bármilyen zordak is a fejünk felett tornyosuló viharfelhők, a felhők felett mindig süt a nap! A kedden debütált podcastjük a megszámlálhatatlan gyógyító élmény és az emberfeletti kihívásokat legyőző családok példájából merítve nyújt segítséget a mindennapi nehézségekhez, gondolkodik velünk belső békéről, bátorságról, lelki egészségről.

Mit jelent a koronavírus idején négy fal közé szorult embernek, a börtönbüntetését töltő elítéltnek, vagy egy üvegdobozba zárt, súlyosan beteg gyereknek? A Felhők felett első adásában a műsorvezetők, Tüske Ferenc, a Radiocafe rádiósa és a Bátor Táboros Vargyas-Tóth Julianna az Országos Kriminológiai Intézet tudományos főmunkatársával, Solt Ágnes kriminológussal valamint Hegedűs Péterrel, egy gyerekkori daganatos betegségen átesett táborozóval vitatják meg a különböző élethelyzetekből fakadó izoláció hasonlóságait, tanulságait.

Kikre számíthat, aki belép egy büntetés-végrehajtási intézet ajtaján? Mi pótolhatja a szeretteinktől távol töltött éveket? Hogyan lehet motiválni az életfogytig tartó elzártságra ítélteket? Milyen praktikákkal tartja magában a lelket egy csontvelő-átültetésen átesett gyerek a 80 napig tartó sterilbox időszak alatt? Hogy lehet kitartani és küzdeni, amikor nem látjuk az alagút végét? Fájdalmas kényszer vagy egyben gyógyulási folyamat is az élettereinket beszűkítő járvány?

A podcast további epizódjaiban is olyan, mindannyiunkat érintő témákat ígérnek mint a belső erőnk megőrzése a nehéz helyzetekben, vagy a külső és belső akadályok legyőzése. Mindazzal, amit a Bátor Tábor csapata súlyosan beteg gyerekektől tanulhatott, és amivel az ő gyógyulásukat is segíti ingyenes tábori, kórházi, vagy online programjain.

A Bátor Tábor lelki egészségről szóló podcastjának elindítása a Bátor Tábor és az az Egis Gyógyszergyár Zrt. csapatainak közös gondolkodásaként valósult meg, a gyógyszercég támogatásával.

További híreket találhat a Media1.hu-n! Iratkozzon fel a Media1 hírlevelére, valamint kövesse lapunk Facebook-oldalát!

Szóljon hozzá!