fbpx
csemperagasztó

Hogyan válasszuk ki a segédanyagot járólap lerakásához? (x)

Számos oka lehet annak, hogy a csempe lejön a fürdő faláról, de annak is, hogy a burkolat adja meg magát. Egy idő után minden elhasználódik, de lehetséges az is, hogy nem jól lett felhelyezve az adott darab.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

Nem mindig a csempe vagy a járólap ára a mérvadó, hiszen egy drága változatot is lehet rosszul ragasztani. A fugázó minősége rendkívül fontos ahhoz, hogy a fürdőszoba burkolata időtálló legyen.

Ebben a cikkben adunk pár tanácsot, hogyan válassz segédanyagot a járólap lerakásához!

Nézzük meg a segédanyagok minőségét!

A csempézés során rendkívül fontos, hogy a ragasztók és a fugázók jó minőségűek legyenek, hiszen ezek tartják majd egyben a felületet. A kiválasztott burkolatot ezek teszik majd hosszú életűvé, de a padló esetében sem mindegy, hogy milyen segédanyaggal történt a lerakás.

Hiába a drága csempe, ha ahhoz a szakember nem megfelelő ragasztót választott. Természetesen a hozzáértő referenciái is érdekesek lehetnek, de erről már neked kell döntened. Nem mindegy, hogy milyen stílusú helyiséget szeretnél kialakítani, de az sem, hogy a változtatással mennyi időt tudsz várni.

Ha rossz anyaggal történt meg a járólap lerakása, biztosak lehetünk benne, hogy egy idő után feljön a burkolat. A nem megfelelő kiegészítők vásárlása esetén ráadásul dupla költségekkel számolhatunk. A levált csempét biztosan nem fogjuk a maradék rossz ragasztóval visszatenni, ráadásul a levált darabokat sem helyezhetjük fel ismét. Az új csempe vásárlásával pedig csak a pénztárcánkat terheljük meg.

Arról nem is beszélve, hogy ha egy leválik, akkor egy idő után jönni fog a többi is. Ezek felrakásához ráadásul szakembert is kell hívni, amely szintén magas költségekkel járhat.

Hogyan válasszunk segédanyagot járólap lerakásához?

Ahhoz, hogy a Mozaikkerámia webshopjából jó ragasztót válassz, megosztunk veled pár tanácsot. Az első és legfontosabb, hogy mindig a burkolat anyagához válassz kiegészítőt. Vannak kizárólag faburkolathoz alkalmas változatok, de ezek például nem jók kerámiához. Időt és pénzt spórolhatunk tehát, ha az általános ragasztó helyett valamilyen speciális segédanyagot vásárolunk.

A járólap esetében gondoljuk át, hogy milyen gyakorisággal és hány ember használja majd a helyiséget. Ha napi több alkalommal is járunk majd arra, ráadásul szekrényeket is helyeznénk rá, abban az esetben más ragasztóra lesz szükség. Ide nem vehetünk olyan segédanyagot, amit egy alig használt fürdőbe is vásárolnánk.

Akár üzletben, akár webshopban nézelődünk, mindig kérjünk tanácsot egy szakembertől. A dolgozók és az ehhez értők biztosan készséggel állnak majd rendelkezésedre. Mindemellett fontos szempont továbbá, hogy olyan gyártótól rendeljünk, amelynek több referenciája is van. A több éves vagy akár évtizedes múlttal rendelkező cégek esetében biztosan nem lövünk mellé.

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások