fbpx
Líra csoport

Új vezetők a Líra élén

Változik és kibővül a Líra Könyv Zrt. és a társasághoz tartozó kiadói csoport szakmai vezetése is.

Kolosi Tamás, a Líra Könyv Zrt. elnöke köszönetet mondott Kúnos László a Corvina Könyvkiadónál végzett eddigi munkájáért, aki mostantól a cégcsoport non-fiction tanácsadójaként dolgozik tovább.

A Corvina valamint a Rózsavölgyi és Társa igazgatását Király Levente korábbi főszerkesztő veszi át – tudatta a Media1.hu-val a Líra Csoport.

Kúnos László
Kúnos László. Fotó: Líra Csoport

Kúnos László műfordító, egyetemi tanár 1987-ben került a Corvina Könyvkiadóhoz. A rendszerváltást követő időszakban a kiadó idegen nyelvű főszerkesztője volt, 2003-ban került a kiadó élére. Irányításával az idén 66 éves Corvina az ország egyik vezető non-fiction kiadója lett.

A szakember a jövőben non-fiction tanácsadóként segíti a cégcsoporthoz tartozó kiadók és az igazgatóság munkáját, valamint folytatja angol, svéd, norvég és dán műfordítói munkáját is.

Király Levente
Király Levente. Fotó: Király Henriette

Király Levente író, költő, szerkesztő 2000–2002, majd 2008–2015 között a Magvető Kiadó szerkesztőjeként dolgozott, majd Kúnos László felkérésére a Corvina Kiadó szerkesztője, majd főszerkesztője lett. Nevéhez fűződik egyebek mellett a kiadó népszerű „..Megmondja” sorozata.

A jövőben ő felel az 1850-ben alapított zenei kiadó, a Rózsavölgyi és Társa vezetéséért is. Célja, hogy a Corvina és a Rózsavölgyi és Társa szerzőinek művei tradicionális közönségük mellett új, minőségre nyitott olvasói csoportokhoz is eljussanak.

Kolosi Tamás
Kolosi Tamás. Fotó: Líra Csoport

Kolosi Tamás, a Líra Könyv Zrt. elnöke az átalakítás kapcsán azt mondta, „az új struktúra biztosítéka a cégcsoportnál 1842 óta kompromisszumok nélkül képviselt, minőség-központú kiadói szemlélet megőrzésének és a modern könyvpiaci eszközök hatékony használatának.”

A Líra Csoporthoz tartozik az

  • Athenaeum
  • a Corvina
  • a General Press
  • a Magvető
  • a Manó Könyvek
  • a Partvonal
  • és Rózsavölgyi és Társa

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások