viber

Új igazgató felel a Viber növekedéséért

Az egyik legkiemelkedőbb orosz internetes szakember, Anna Znamenskaya lett a Viber növekedésért felelős igazgatója.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az újonnan kinevezett Anna Znamenskaya hivatalos pozíciójának megnevezése a CGO, azaz Chief Growth Officer, magyarra fordítva növekedésért felelős igazgató, de talán beszédesebb, hogy az orosz szakember felel ezután a globális marketingért, a termékfejlesztő és elemző csapatokért, valamint a helyi partneri együttműködésekért és a PR felügyelete is hozzá tartozik. A Rakuten Viber célja, hogy munkájával globálisan növelni tudják a Viber közösségét, a termékhasználatot és felhasználó-központú újításokat.

Anna Znamenskaya, a Viber új CGO-ja
Anna Znamenskaya, a Viber új CGO-ja

Anna Znamenskaya több mint 15 éven át töltött be szenior pozíciót a mobil- és webtechnológia világában. A Viberhez történő csatlakozást megelőzően az Apple regionális vezetője volt Oroszországban és a Független Államok Közösségében, ahol az App Store, az iTunes és egyéb szolgáltatások üzleti teljesítményéért és marketingjéért felelt. Korábban a nemzetközi telekommunikációs technológiákkal foglalkozó vállalat, a VEON, valamint a Mindshare globális médiaügynökség igazgatói tisztségét töltötte be. Ugyancsak vezérigazgató volt a Tinkoff Digitalnál, valamint társalapítóként jegyzik nevét az ivi.ru videóportálnál.

Anna Znamenskayát a Venture Village és a The Moscow Times című lapok a 10 kiemelkedőbb orosz internetes vállalkozó listáján szerepeltetik.

„A Viber nemcsak üzenetküldő alkalmazás, hanem egy szociális és médiaplatform is, amely lehetővé teszi a kapcsolattartást a világ bármely tájáról, ezenfelül érdekes tartalmakat szolgáltat. A Viber nemzetközi szakemberekből álló csapatához való csatlakozás számomra nagyon fontos lépés, mivel a vállalat továbbra is vállalkozó szellemet képvisel a Rakuten nemzetközi holding részeként. Azáltal, hogy a szolgáltatásokat folyamatosan fejlesztjük és lokalizáljuk, arra törekszünk, hogy a világ legfontosabb regionális piacain növeljük közösségünket és megőrizzük vezető pozíciónkat, hiszen ezen a tíz piacon a legerősebb a verseny” – mondta el az új CGO.

A Deloitte CIS szerint a Viber a két legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazás egyike Oroszországban, a Hootsuite szerint pedig a világ legnépszerűbb 5 azonnali üzenetküldő alkalmazásának egyike.

„Örülünk, hogy a Rakuten Vibernél üdvözölhetjük Anna-t, aki az első orosz globális vezető a vállalatunknál”

– nyilatkozta Djamel Agaoua, a Viber vezérigazgatója, a kinevezéssel kapcsolatban.

„Ez fontos lépés a Viber számára, hiszen így megmutathatjuk az orosz piac és gondolkodásmód fontosságát vállalatunkban. Anna szerte a világon a Viber vezető csapataival fog együttműködni, és biztos vagyok benne, hogy elősegíti a márkánk növekedését és a szorosabb kapcsolatok kiépítését az új és meglévő felhasználókkal”

– mondta a vezérigazgató.

További személyi hírek találhatók a Media1 Karrier rovatában!

Borító: Anna Znamenskaya. Fotó: Rakuten Viber

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Az RTL Klub Álarcos énekes című showja

Hiába győzött az RTL Klub Álarcos énekese, a TV2 lett a vasárnap este nyertese

Az RTL Klub álarcos showja nézettebb volt ugyan, mint a TV2-n újként bemutatkozó, hasonló jellegű Nicsak, ki vagyok? A rejtélyek színpada, de az RTL Klub mégsem tudta megnyerni az egész estés nézettségi versenyt, mert bejött a TV2 stratégiája, hogy az ő showja jóval hosszabb. Az RTL a heti főműsoridős csatornaátlagot tekintve is alulmaradt.

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelője 2020. február 16-án a Várkert Bazárban

A Magyar Hang idén sem lehetett ott Orbán Viktor évértékelőjén, a 24.hu küzdelem árán – továbbra sincs transzparencia a Miniszterelnökségen

A miniszterelnök stábja az Orbáninfóhoz hasonlóan a vasárnapi miniszterelnöki évértékelőről is távol tartotta volna a 24.hu stábját, de aztán jött két, a portál szempontjából kedvező fordulat. A Magyar Hang nem volt ennyire szerencsés. Az ügy ismét rávilágít arra, hogy a Miniszterelnökség továbbra sem híve a transzparenciának és a kormány akár vezető médiumokat is kész akadályozni a munkában.