viber

Új igazgató felel a Viber növekedéséért

Az egyik legkiemelkedőbb orosz internetes szakember, Anna Znamenskaya lett a Viber növekedésért felelős igazgatója.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az újonnan kinevezett Anna Znamenskaya hivatalos pozíciójának megnevezése a CGO, azaz Chief Growth Officer, magyarra fordítva növekedésért felelős igazgató, de talán beszédesebb, hogy az orosz szakember felel ezután a globális marketingért, a termékfejlesztő és elemző csapatokért, valamint a helyi partneri együttműködésekért és a PR felügyelete is hozzá tartozik. A Rakuten Viber célja, hogy munkájával globálisan növelni tudják a Viber közösségét, a termékhasználatot és felhasználó-központú újításokat.

Anna Znamenskaya, a Viber új CGO-ja
Anna Znamenskaya, a Viber új CGO-ja

Anna Znamenskaya több mint 15 éven át töltött be szenior pozíciót a mobil- és webtechnológia világában. A Viberhez történő csatlakozást megelőzően az Apple regionális vezetője volt Oroszországban és a Független Államok Közösségében, ahol az App Store, az iTunes és egyéb szolgáltatások üzleti teljesítményéért és marketingjéért felelt. Korábban a nemzetközi telekommunikációs technológiákkal foglalkozó vállalat, a VEON, valamint a Mindshare globális médiaügynökség igazgatói tisztségét töltötte be. Ugyancsak vezérigazgató volt a Tinkoff Digitalnál, valamint társalapítóként jegyzik nevét az ivi.ru videóportálnál.

Anna Znamenskayát a Venture Village és a The Moscow Times című lapok a 10 kiemelkedőbb orosz internetes vállalkozó listáján szerepeltetik.

„A Viber nemcsak üzenetküldő alkalmazás, hanem egy szociális és médiaplatform is, amely lehetővé teszi a kapcsolattartást a világ bármely tájáról, ezenfelül érdekes tartalmakat szolgáltat. A Viber nemzetközi szakemberekből álló csapatához való csatlakozás számomra nagyon fontos lépés, mivel a vállalat továbbra is vállalkozó szellemet képvisel a Rakuten nemzetközi holding részeként. Azáltal, hogy a szolgáltatásokat folyamatosan fejlesztjük és lokalizáljuk, arra törekszünk, hogy a világ legfontosabb regionális piacain növeljük közösségünket és megőrizzük vezető pozíciónkat, hiszen ezen a tíz piacon a legerősebb a verseny” – mondta el az új CGO.

A Deloitte CIS szerint a Viber a két legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazás egyike Oroszországban, a Hootsuite szerint pedig a világ legnépszerűbb 5 azonnali üzenetküldő alkalmazásának egyike.

„Örülünk, hogy a Rakuten Vibernél üdvözölhetjük Anna-t, aki az első orosz globális vezető a vállalatunknál”

– nyilatkozta Djamel Agaoua, a Viber vezérigazgatója, a kinevezéssel kapcsolatban.

„Ez fontos lépés a Viber számára, hiszen így megmutathatjuk az orosz piac és gondolkodásmód fontosságát vállalatunkban. Anna szerte a világon a Viber vezető csapataival fog együttműködni, és biztos vagyok benne, hogy elősegíti a márkánk növekedését és a szorosabb kapcsolatok kiépítését az új és meglévő felhasználókkal”

– mondta a vezérigazgató.

További személyi hírek találhatók a Media1 Karrier rovatában!

Borító: Anna Znamenskaya. Fotó: Rakuten Viber

Szóljon hozzá!

Az Index és az Indamedia irodájának helyet adó Budasquare irodaház homlokzata

Bodolai László szerint Erdélyi Superman Zsolt magánakciója volt a videó, amivel leváltatná az Index főszerkesztőjét a NER-közeli Indamediának tanácsot adó egykori SZDSZ-es kampányguru

Erdélyi Superman Zsolt nyilvános videója szerint Dull Szabolcs helyett olyan főszerkesztőre lenne szükség az Index élén, aki „nem sz*rja össze magát egy kakukkos órától, és egy külsős tanácsadótól”. Bírálja az Indexet azért is, amiért hozzájárulást kér olvasóitól az Index a működésére. A Media1 felhívta Dull Szabolcsot, valamint Bodolai Lászlót, az Index.hu Zrt. elnökét, mit szólnak a legújabb fejleményekhez.