Az idén nyáron átadott 250 négyzetméteres, jól variálható új stúdiótérben az itt forgatott sorozatok igényeihez igazodva háromféle modern konyharész alakítható ki.
Rajcsányi Balázs díszlet- és látványtervező feladata az volt, hogy egy gyorsan variálható, a különböző tematikákhoz könnyen illeszkedő stúdióbelsőt álmodjon meg, amelynek a segítségével pillanatok alatt más és más konyhai hangulat teremthető.

Az öt kamerával rögzített főzőműsorok négy országra, négy nyelven készülnek. Közös pont mindegyikben, hogy a helyi nézői visszajelzések határozzák meg a műsorok tematikáját.
Magyarországon, Romániában, Szlovákiában és Csehországban
Magyarországon alapvető szempont a praktikum, a gyorsan elkészíthető ételek, könnyen követhető receptek, az egyszerűen beszerezhető alapanyagok.
A romániai nézők körében változatlan az olasz konyha elsöprő népszerűsége. Így a Romániára forgatott műsor főszereplője a TV Paprika nézői előtt is legendának számító olasz származású séf, Antonio Passarelli, aki idén a fiát is a konyhába hívta maga mellé, ezzel átadva a stafétát az ifjabb generációnak.
A szlovák gasztrosorozat tavaly is és idén is az egészséges alapanyagokra épül. Az idei évben azonban csupa desszertet készít a helyi séf, Peter Siska, aki saját cukrászdát is nyitott Szlovákiában, ahol finomított liszt és cukor nélkül készülnek az egészséges finomságok.
Csehországban a hagyományos nemzeti ételek szerepelnek majd műsoron, Vendy és Adam (azaz Vendula Špetlíková és Adam Novotný) konyhájában.
Jamie Oliver vegetáriánus sorozattal rukkol elő
A tizenöt évvel ezelőtt, 2004-ben indult TV Paprika törekszik arra, hogy a mindenkori televíziós főzősorozatok közül a legújabbakat elsőként magyar nyelven náluk láthassa a közönség, így Jamie Oliver vegetáriánus ételekre koncentráló új sorozatával, de Paul Hollywood, Mary Berry vagy Nigella Lawson újdonságaival is itt találkozhat hamarosan a magyar közönség.