fbpx
Huth Gergely, a Pesti TV műsorvezetőjeként

Átszervezik a fideszes médiaholdingot és szorosabbra fűzik a szálakat a PestiSrácokkal

A cél egyrészt hogy spóroljanak, másrészt, hogy hatékonyabban jussanak el a kormánypárti tartalmak a lakossághoz. Aki például a Magyar Nemzetet olvassa, egyszercsak a PestiSrácokra is átkerülhet majd. A Media1 megtudta azt is, hogy a PestiSrácok videós tartalmait a Karc FM-et júniustól felváltó, főleg a HírTV műsoraiból álló Hír FM-en is hallani lehet majd.

Júniustól a PestiSrácok tartalmaival bővül a kormánypárti KESMA/ Mediaworks tartalomkínálata – értesült a Media1.hu.

Mindez azt jelenti, hogy a PestiSrácok tartalmai is bekerülnek a kormánypárti médiaholding tartalommátrixába, illetve a PestiSrácok is egyre több KESMA-s tartalmat kínál majd. Ennek érdekében informatikai megoldással is összekötik a PestiSrácokat néhány napon belül a Magyar Nemzetet, az Origót, a HírTV-t, a Mandiner.hu-t és közel félezer médiamárkát portfóliójában tudó Mediaworks rendszereivel.

Az azonos tematikák mentén keletkező tartalmak között így az eddigieknél is szorosabb átjárás lesz a különböző médiumok között, könnyebb lesz a tartalmak átvétele, illetve látogatókat terelnek majd egyik lapról a másikra, hogy az olvasókat minél tovább a kormánypárti médiaholding felhőjében tartsák, sőt például a PestiSrácok bizonyos tartalmai a Hír FM  adásában is visszaköszönnek majd.

Megbírságolták a kormánypárti médiagólem vezérigazgatóját

Nagy átszervezés és elbocsátások a háttérben

A Media1.hu nemrég elsőként számolt be arról, hogy a Karc FM munkatársainak zömét elbocsátották, hogy így spóroljanak a munkatársak bérén. Megírtuk az is, hogy a HírTV és a Karc FM vezérigazgatója távozott a posztjáról és a Mediaworks újságjait kiszállító logisztikai cégnek lesz helyettte a vezérigazgatója. Répásy Bálint a lemondását úgy magyarázta egy e-mailben, hogy elfogadta a Mediaworks igazgatóságának kérését, hogy ő vezesse a logisztikai céget.

Olvasóink értesülhettek már arról is, hogy a Karc FM rádió júniustól HírFM néven működik majd, és ekkortól szinte az összes saját gyártású műsora megszűnik, ehelyett elsősorban a HírTV egyes műsorainak audiosávjával töltik majd ki a műsoridőt. Mivel a Karc FM kiterjedt frekvenciahálózatát az állam ingyenesen biztosítja, és a HírTV-ben keletkező tartalmak már úgyis adottak, így gazdaságilag nagyon takarékossá válik a működése, miután az eddigi stábtagoktól megválnak és a bérköltség minimálisra ugrik.

A Karc FM frekvenciái
A Karc FM frekvenciái. Forrás: a rádió Facebook-oldala

Szükség is van a takarékosságra, ugyanis a Mediaworks jelentős állami reklámbevételekből működött, de amióta az Európai Unió a jogállamisági feltételek nem teljesítése miatt elzárta a pénzcsapokat Magyarország felé, az államkasszával takarékosabban kell bánni, ez pedig az államilag dotált médiacéget is érzékenyen érinti, ráadásul egyelőre kérdéses, hogy mikorra lehet meg a megegyezés az Európai Bizottsággal.

A PSTV tartalmai is hallhatók lesznek a Hír FM-en

Most a Media1 megtudta azt is, hogy a PestiSrácokhoz tartozó, nemrég YouTube-tiltást kapott PSTV egyes műsorainak hangsávjából is készül majd egy napi, mintegy 1 órás időtartamú összeállítás a Hír FM-re, tehát a PSTV egyben rádióműsorként is hallható lesz. Ez azért előnyös a PestiSrácoknak, mivel így tartalmainak elérése javulhat. A HírFM-nek is előnyös a megállapodás, hiszen így újabb 1 órát tudnak kitölteni valamilyen műsorral.

A Media1 érdeklődésére Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője és volt tulajdonosa megerősítette a PestiSrácokra vonatkozó informácóinkat. Azt mondta, „valóban kezdetét veszi egy előremutató együttműködés a Mediaworks a PestiSrácok között, de részleteket erről a PestiSrácok kiadója, tehát a Media Vivantis és a Mediaworks lenne hivatott közölni.”

A Media1 kereste az ügyben a Mediaworksöt, de a weblapjukon feltüntett sajtókapcsolati e-mail címükre küldött üzenetünk visszapattant.

Megszavazta az Országgyűlés a lex PestiSrácokat

A PestiSrácok főszerkesztője szerint Trombitás Kristóf, a lap publicistájának karlendítése nem azt jelenti, hogy vonzódik a nácikhoz

„Repülsz innen, mint a meleg [email protected]” – Jeszenszky Zsolt durva hangnemben cenzúrával fenyeget egy nőt, aki Trombitás Kristóf karlendítését firtatta

Mielőtt lebukott, kisnyilasnak nevezte egy videóban a karlendítőket Trombitás Kristóf, a Megafon és a PestiSrácok karlendítő propagandistája

További hírek érhetők el a Media1.hu oldalon. Megtalálhat minket Facebookon is.

Borító: Huth Gergely, a nézettségi gondok miatt megszűnt Pesti TV adásában korábban. Fotó: adáskép
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások