fbpx
Cseh Katalin beszédet mond fotó: Cseh Katalin / Facebook

Nem jogerősen a közmédiának adott igazat a bíróság Cseh Katalinnal szemben

Az EP-képviselő egy, a hirado.hu oldalon megjelent cikket és az M1 – Híradó YouTube-csatornáján elérhető videóban foglaltakat nehezményezte, de a bíróság nem találta a megjelenteket jogsértőnek. Cseh Katalin a Media1-nek azt mondta, fellebbezést nyújt be az ítélet ellen.

Elutasította Cseh Katalin momentumos képviselő sajtó-helyreigazítás iránti keresetét a Fővárosi Törvényszék – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Iroda szombaton az MTI-vel. A bíróság döntése értelmében az ellenzéki politikus köteles megfizetni a közmédia perköltségét, valamint az eljárási illetéket.

A tájékoztatás szerint az európai parlamenti képviselő a „Már van gyanúsítottja annak az adócsalási botránynak, amelyben a Momentumos Cseh Katalin is érintett” című, a hirado.hu oldalon megjelent cikkben, valamint az M1 – Híradó Youtube csatornáján elérhető videóban foglaltakat nehezményezte.

Az MTVA közleménye szerint a Fővárosi Törvényszék alátámasztottnak találta a közmédia véleményét, miszerint Cseh Katalin érdekeltségébe tartozó cégnél büntető ügyben zajlott nyomozás, amelyben gyanúsítás is történt. (Nem a képviselőnőt gyanúsították meg. – a szerk.)

A bíróság 285.750 forint perköltség, valamint 36.000 forint eljárási illeték megfizetésére kötelezte a képviselőt. Az ítélet nem jogerős.

Frissítés 2023. március 19.:

A Media1.hu megkereste Cseh Katalin EP-képviselőt, aki úgy nyilatkozott, hogy fellebbeznek az ítélet ellen. A képviselőnő elmondta, hogy ebben a kérdésben korábban már jogerősen nyert az Origo ellen – erről a Media1 is beszámolt.

Cseh lapunknak leszögezte: a bíróság megerősítette, hogy nem követett el csalást, és hogy az erről szóló közlésnek nincs kapcsolata a valósághoz.

2022-ben is sokkal több sajtópert bukott a kormánypárti média, mint a kormánytól függetlenek

A DK TV után most a momentumos Cseh Katalin is YouTube-műsort indít

Többszázezres bírságot kapott magánszemélyként Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője szabotázs miatt

A Kúria szerint is megtévesztette a TV2 a nézőket Márki-Zay Péter kapcsán a választási kampány idején

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Cseh Katalin beszédet mond fotó: Cseh Katalin / Facebook

 

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások