fbpx
rádiózás

Másodjára is megpályáztatja a Médiatanács a veszprémi Méz Rádió frekvenciáját, és eldőlt egy debreceni rádiós frekvencia sorsa

A Médiatanács e heti ülésén hatósági szerződéskötést kezdeményezett a Debrecen 94,4 MHz körzeti frekvencia pályázatán nyertes szolgáltatóval és véglegesítette a Veszprém 103,1 MHz helyi frekvencia újbóli pályázati felhívását. Utóbbi nagyon fontos hír a veszprémi Méz Rádió szempontjából, hiszen a frekvenciájára kiírt korábbi pályázatból korábban kizárták, így most új esélyt kap, hogy visszaszerezze a működési jogosultságát.

A Veszprém 103,1 MHz frekvencián jelenleg helyi kereskedelmi rádiót működtet Méz Rádió néven a Sláger FM tulajdonosához, a Tematic Media Grouphoz tartozó Veszprém Rádió Kft., a médiaszolgáltatási engedélye azonban 2023. június 25-én lejár. A médiahatóság tavaly októberben tette közzé a 2023. június 26-tól indítható rádiószolgáltatási lehetőség pályázati felhívását, amely eredménytelenül zárult, ezért, ahogy arról a Media1 már beszámolt, veszélybe került a Méz Rádió működése.

Elnémulhat a veszprémi Méz Rádió a Médiatanács egyik friss döntése miatt

A mostani új pályázati felhívás a hálózatba kapcsolódás és vételkörzet-bővítés lehetővé tételével módosult, és változott a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámok pályázati értékelése is

– áll a Media1-hez is eljutott közleményben.

Mindez azt jelenti, hogy a Méz Rádió üzemeltetője újra elindulhat a pályázaton, ahogy persze rajta kívül bárki más is.

Az Európa Rádió nyerte a Debrecen 94,4 MHz frekvenciapályázatot

A Debrecen 94,4 MHz körzeti vételkörzetű frekvencia közösségi rádiós használatára tavaly szeptember 2-án tett közzé pályázati felhívást az NMHH. A médiahatóság most bejelentette, hogy a frekcenciapályázatot az Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft. nyerte meg.

A jogosultság 2023. március 21-től legfeljebb 10 évre szól.

A szolgáltató ajánlata egy miskolci és mezőkövesdi médiaszolgáltatással közös hálózatba kapcsolódásra irányul, a hatóság ezért a hálózatba kapcsolódást is szerződéstervezetben rögzíti.

Megbírságolta a Spirit FM rádiót a Médiatanács

Kereskedelmi rádiós pályázat indul Kecskeméten – bírságolt a Médiatanács Miskolcon

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

borító: Stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások