fbpx
Dumacast

Közös podcastot indított a Dumaszínház és a Comedy Central

A stand-up fiataljai és nagy öregjei is feltűnnek a DumaCast névre hallgató, hetente jelentkező új műsorban.

„A hazai stand-upos szcéna feltörekvő és már-már veteránnak számító humoristáival indított podcast-sorozatot a Comedy Central és a Dumaszínház. A maga nemében hiánypótló, DumaCast nevű projekt a műfaj kulisszái mögé enged betekintést”

– áll a Media1-hez eljuttatott pénteki közleményben.

Az ígéret szerint „a DumaCast a stand-upos szakma mélyére ereszt szondát, egyes epizódjaiban pedig a legkülönbözőbb hazai humoristák szólalnak meg, és járnak körbe olyan témákat, melyeknek köszönhetően a hallgatók különböző aspektusok mentén tudhatják meg, milyen módon áll össze egy humorest, meddig lehet elmenni a témákkal, vagy éppen azt, hogyan működik a tehetséggondozás a szakmán belül.”

A podcast változatos névsort mutat fel. Felméri Péter és Szabó Márton István, a Dumaszínház művészeti vezetője vitatják meg azt, hogyan lehet valakiből Magyarországon stand-upos, Tóth Szabolcs és Bálint Ferenc formációja, a Szomszédnéni Produkciós Iroda az Erdélyi Humorfesztivál megszervezéséről és személyes élményekről osztanak meg infókat, Ács Fruzsina és Fancsikai Eszter, a Nem Akarok Beleszólni Instagram-oldal oszlopos tagja a közösségi médiában művelt humorról értekezik, míg Szabó Balázs Máté és Turai Barna, a Síkidegvagyok csatornától a műfaj legnagyobb problémáiról beszélgetnek, Janklovics Péter és Tóth Edu a kollaboráció folyamatáról mesél, Csenki Attila és Benk Dénes párosa pedig azt feszegetik, melyek a legmeglepőbb tabutémák ma egy fellépő számára.

„Egy meglehetősen szakmai jellegű podcastnek indult a DumaCast: olyan témákról beszélgetünk a stand-uppal és humorral kapcsolatban, amiről nem esik sok szó. Nagyon komoly progresszió van az estek és a fellépők esetén is. A közbeszéd és közízlés azonban nem igazán tükrözi ezt a változást; sok esetben még mindig a tíz-tizenöt évvel ezelőtti elvárások vannak jelen, de vannak, akik az amerikai stand-up stílusát kérik számon a magyar fellépőkön. Azt gondolom, nem érdemes így összehasonlítani; a magyar stand-up hatalmas fejlődésen megy épp át, a műsorral pedig igyekszünk erre rávilágítani, hogy ismét megnyerjük az új generációt”

– mondta Török Ádám, a DumaCast műsorvezetője.

A DumaCast műsorai heti rendszerességgel érkeznek a Comedy Central YouTube-csatornájára, az első rész már látható.

Egy repülőn Ferenc pápával – Gulyás Balázzsal beszélgettünk a budapesti pápalátogatás kulisszatitkairól

Kivágták Áder János „zöld” podcastjából az akkumulátorgyárak környezetkárosításáról szóló részt

„Megkérdezték, baloldali vagy jobboldali vagyok-e. Nem, én a Javorniczky István vagyok!” – interjú Javorniczky Istvánnal

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások