fbpx
A Puskás Akadémia csapata az NB1-ben elért harmadik helyét ünnepli.

Sajtófőnököt váltott a felcsúti Puskás Akadémia

Tavaly év végén változás történt az Orbán Viktor miniszterelnök alapította Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) kommunikációs stábjában. A cserére a Media1 egyik olvasója hívta fel lapunk figyelmét, azt ugyanis szokatlan módon a nyilvánosság tájékoztatásának kihagyásával hajtotta végre a Puskás Akadémia.

A sajtófőnöki poszton Szabó Ferenc váltotta Horváth Lászlót, aki tagja marad a felcsúti csapat kommunikációs és marketing stábjának, a honlapjuk tanúsága szerint „vezető szerkesztő” beosztásban.

A személyi változás valamikor tavaly november és december között történhetett Felcsúton, ugyanis az Internet Archive novemberi mentésében még Horváth László szerepel sajtófőnöki poszton, a decemberiben pedig már Szabó.

A Media1 több kérdést is feltett a PFLA-nak, amire Istenes László kommunikációs- és marketingigazgató válaszolt, meglehetősen szűkszavúan. A TV2-s műsorvezetőként is ismert marketingigazgató azt írja, hogy a sajtófőnöki státuszt illető változásról a jövő héten készülnek hírt adni a hivatalos felületeiken, így lapunk az ezzel kapcsolatos kérdéseire ott és akkor találhat majd választ.

A változásra lapunk figyelmét felhívó olvasónk szerint az új sajtófőnök azonos azzal a Szabó Ferenccel, aki korábban Rekop György humoristával készített videókat a YouTube-ra, így több más felvetés mellett erre is rákérdeztünk Istenes Lászlónál, ám a kommunikációs igazgató ezen aspektusra sem reagált.

Frissítés:

A Media1 megkeresése után három nappal valóban közölt hírt a honlapján a sajtófőnök-váltásról a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia. Azt írták, február 3-án, az idei első hazai mérkőzésükön hivatalosan is bemutatkozott közönségnek és a sajtó megjelent képviselőinek az „első csapat” új sajtófőnöke, Szabó Ferenc.

A csapat úgy mutatja be Szabót, hogy:

„A 34 esztendős kommunikációs szakember az utóbbi években az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdacsapatánál tartalomgyártással és közösségi médiával foglalkozott, a klub hazai mérkőzésein pedig sportprezentációs feladatokat látott el a Pick Arénában. Korábban többek között a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság megbízásából is sokat dolgozott együtt élsportolókkal, illetve a SportKlub csatornánál eltöltött évei során szerkesztőként számtalan élő közvetítésben működött közre. Szakmai múltja miatt tehát jól feltalálja magát a profi labdarúgók között, és nagy empátiával kezeli az újságírók kéréseit is.”

Ezek szerint a PFLA úgy látja, újságírói „kérések” kezeléséhez „nagy empátia” szükségeltetik. A felcsúti klub arról is tájékoztatott, hogy Horváth László korábbi sajtófőnök saját kérésére távozott a pozíciójából: „nagyon köszönjük az eddig elvégzett munkáját, amivel tökéletesen elégedettek vagyunk, kiváló újságírói munkájára továbbra is számítunk, ami azt jelenti, hogy a jövőben tovább erősíti kommunikációs csapatunk munkáját”.

Bár korábban azt írták a Media1 érdeklődésére, hogy a kérdéseinkre választ kaphatunk a később kiadandó közleményükből, valójában nem minden kérdésünkre adott választ a megjelentetett kommüniké. Ugyanis azt is megkérdeztük tőlük, hogy Szabó Ferenc azonos-e azzal a Szabó Ferenccel, aki korábban Prekop Györggyel készített videókat a YouTube-ra.

Istenes László műsorvezető lett a felcsúti Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója

Bezárja a kormánypárti Mediaworks a Szöllősi György főszerkesztette FourFourTwo című magazint

Állami támogatással focis dokumentumfilm készül Orbán Viktor kedvenc sportújságírójának szakértésével

Tele van politikával a Sportrádió

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: A Puskás Akadémia csapata az NB1-ben elért harmadik helyét ünnepli. Forrás: Facebook.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások