fbpx
groundhog day

Egész nap ugyanazt a filmet ismételte a Viasat Film

A kultikus Groundhog Day születésnapját tisztelte meg a film azzal, hogy egymás után akár tízszer is láthatták a leglelkesebb nézők.

Furán érezhette magát az, aki a Viasat Film tévécsatornára kapcsolt csütörtökön, tulajdonképpen a nap bármely szakaszában:

a szerkesztők bravúros módon egész nap egyetlen filmet adtak le, összesen tízszer egymás után, ez pedig a szokásos magyaros szóviccel tönkretett címfordítást kapott Idétlen időkig (eredeti címén Groundhog Day).

Nem véletlenről van szó, hanem egy isteni poénról: a Groundhog Day talán a legviccesebb időhurokról szóló film az összes hasonló közül, a történet szerint a főszereplő, Bill Murray figurája azzal szembesül mogorva tévésként, hogy minden egyes nap ugyanazt a napot kell újraélnie, ráadásul az újra és újra átélt nap épp egy teljesen jellegtelen és unalmas kisvárosban találja meg. Egyes számítások szerint 33 évig és 350 napig. Ezért is méltó megemlékezés a film február 2-i születésnapjára, ha folyamatosan adja a csatorna ugyanazt a filmet, meg hát persze költséghatékony is, bár valószínűleg kevés olyan elvetemült néző van, aki egymás után ennyiszer hajlandó volt végignézni aznap ugyanazt.

Azt azért megjegyezte a Telex is, hogy a Viasat ötlete nem teljesen új, tavaly ugyanis szintén egy időhurkos filmet ismételt a Paramount: akkor a Palm Springs ment ismételve egész nap, de az a film közel sem örvend akkora kultusznak, mint a Groundhog Day.

A Viasat Film csatorna műsorkínálata az időhurkos filmmel
A Viasat Film csatorna műsorkínálata az időhurkos filmmel

 

Tévés kulisszatitkok és újdonságok – Vendégünk volt Benda Gergely, a Viasat és az AXN-csatornákat működtető Antenna Entertainment regionális ügyvezető igazgatója

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is. Megtalál minket Telegramon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások