fbpx
A Szemlélek főszerkesztője, Sáhó Eszter (b2) és lapigazgatója, Gégény István (j.) Hodász Andrással (b.) és Füzes Ádámmal (j2).

Korlátozza tevékenységét a Gundel Takács Gábort és Hodász Andrást is szerzői között tudó Szemlélek című keresztény portál

Nem lesznek ezentúl saját cikkek az oldalon, de nem zárják be a site-ot.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

Forrás hiányában nem tudják küldetésüket, a lap működtetését „ugyanazzal a lendülettel” folytatni, de megszüntetni sem akarják sajtóterméküket, ezért ahogy drámai hangvételű közleményükben fogalmaznak, „őrlángra teszi” a Szemlélek működését a keresztény lap vezetése.

Azt is megjegyzik, hogy azért sem akarják bezárni az online újságot, mert bíznak benne, hogy a helyzetük hamarosan rendeződik. Ehhez az olvasók segítségét kérik:

„Legyen világosság, támogass minket!”

– írják. Azt is elárulta a lapvezetés, hogy pontosan mit jelent az „őrlángra tétel”. Mostantól a Szemléleket csak szabadidejükben készítik, és csak annyi tartalom jelenik meg, amennyit az ilyen működés megenged, így nem készülnek podcastok, videóinterjúk, felmérések sem.

Egy másik bejegyzésben azt is egyértelművé teszi a keresztény lap vezetése, hogy mennyi pénzből tudnának a továbbiakban működni. Ahhoz, hogy továbbra is készüljenek saját anyagok, körlbelül havi 2 millió forintra volna szükségük, míg az eddigi működés zavartalan folytatásához 2,5 millióra. Ez utóbbiban már benne volnának a videós anyagok készítése is. Azt is elárulták, hogy az „őrlángos” működés is 1,5 millió forintba kerül havonta az állandó költségek miatt.

A Szemlélek, amely eddig állandó szerzői között tudhatta Hodász András katolikus papot és Gundel Takács Gábor televíziós műsorvezetőt is, egyfajta „érted aggódok, nem ellened” szemlélettel viszonyult az egyházhoz, és kritikus volt a 2010 óta fennálló rendszerrel.

Egyszer már volt gond a Szemlélek háza táján. Két éve a lapot kiadó egyesület elnöke egyik napról a másikra kirúgta a lapvezetőket, Sáhó Eszter főszerkesztőt és Gégény István kreatív igazgatót. Akkor végül másfél hónap múlva újra tudott indulni az online magazin.

Megszűnik a kormányközeli média sorozatos támadásai után a Papifrankó nevű YouTube-csatorna

A békés közbeszédért indított petíciót több ismert médiaszemélyiség

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: A Szemlélek főszerkesztője, Sáhó Eszter (b2) és lapigazgatója, Gégény István (j.) Hodász Andrással (b.) és Füzes Ádámmal (j2). Forrás: YouTube.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások