fbpx
Az ATV székháza Budapesten

Beperelte az ATV Hadházy Ákost és 1 millió forint sérelemdíjat követel tőle

A televízió szerint az országgyűlési képviselő súlyosan valótlan dolgokat állított az ATV-ről és annak tulajdonosáról, Németh Sándorról egy tavalyi Facebook-videóban. Azt kéri a médiavállalat a Fővárosi Törvényszéken indított keresetében, hogy tegyen közzé egy bocsánatkérést a politikus, amelyben elismeri, hogy nem az igazat állította videójában, valamint jó hírnév megsértése miatt fizessen meg 1 millió forint sérelemdíjat.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

Az alperes politikus, Hadházy Ákos országgyűlési képviselő környezetéből kapta meg a Media1 azt a bírósági keresetet, amelyet az ATV nyújtott be Hadházy ellen.

Az ügy előzménye, hogy Hadházy tavaly novemberben egy Facebook-videóban hosszasan támadta az ATV-t és annak tulajdonosát, Németh Sándort, a Hit Gyülekezete vezető lelkészét. A felperes televízió szerint azonban az ellenzéki képviselő több valótlan és ezáltal a médiavállalat jó hírnevét sértő tényállítást is tett.

Az ATV a személyiségi jog per megindítása iránti keresetlevelében azt kéri a Fővárosi Törvényszéktől, állapítsa meg, hogy Hadházy Ákos megsértette az ATV jó hírnévhez fűződő jogait, továbbá kötelezzék a honatyát, hogy távolítsa el végérvényesen a 2022. november 7-én a Facebookon közzétett videóját.

Emellett azt is kéri a televízió, hogy a politikus fizessen meg 1 millió forint sérelemdíjat az ATV Zrt. számára, továbbá közöljön Facebook-oldalán legalább 60 napon át elérhető bocsánatkérő közleményt, mellyel tudatja a publikummal, hogy több állítása a Facebook-bejegyzésében lévő videójában valótlan tartalmú volt.

Ezek voltak a valótlan állítások az ATV szerint

A felperes ATV szerint Hadházy Ákos a következők kapcsán állított valótlant:

  • a televízió szerint nem igaz, hogy Németh Sándor, az ATV tulajdonosa Mészáros Lőrinc szomszédja, ahogyan azt a politikus hangoztatta, a videóban bemutatott budapesti ház ugyanis nem képezi Németh Sándor tulajdonát, tehát Mészáros Lőrinc nem szomszédja Németh Sándornak.
  • A felperes magántelevízió szerint Hadházy nem mondott igazat, nem igaz, hogy az ATV nem foglalkozik Mészáros Lőrinc gazdagodásával, illetve valótlanság, hogy a szomszédság miatt a Kommunista Párt főtitkárának üdvözlete hangzott el a televízióban
  • Az ATV szerint valótlanság, hogy az ATV adásában ne esne szó Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának hatvanpusztai birtokáról
  • Az ATV szerint Hadházy Ákos alaptalanul próbálta úgy beállítani, mintha Németh Sándor, az ATV tulajdonosaként az állítólagos szomszédság miatt beavatkozna a televízió tartalmi szerkesztésébe
  • A televízió szerint az is valótlanság, hogy úgymond azért hívták meg Szalai Szilárdot, a PestiSrácok munkatársát Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester elhíresült, az ATV Start című műsorban történő szereplésekor az újságírói kérdezők közé, mert Németh Sándor a szomszédja lenne Mészáros Lőrincnek. A szomszédság önmagában véve sem igaz a felperes szerint, ráadásul Németh Sándor nem avatkozik be az ATV szerkesztőinek munkájába.

A peranyaghoz a példa kedvéért számos olyan műsort is becsatolt a bíróság számára az ATV, melyben Mészáros Lőrinc gazdagodásával vagy épp Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának hatvanpusztai birtokával foglalkozott, megcáfolva ezzel a honatya állításait.

Hadházy Ákos egy budapesti ingatlan előtt abban a Facebook-videóban, amelyről az ATV azt állítja, hogy jogsértő kijelentéseket tartalmaz
Hadházy Ákos egy budapesti ingatlan előtt abban a Facebook-videóban, amelyről az ATV azt állítja, hogy jogsértő kijelentéseket tartalmaz

A Media1 birtokába került bírósági keresetlevél szerint az ATV jogi képviseletét egyébként a Stubenvoll Ügyvédi Iroda látja el. Az ügy fejleményeiről a Media1 természetesen beszámol majd.

Íme a teljes bírósági keresetlevél lapozható formában.

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalálhat minket Facebookon is.

Borító: Az ATV székháza Budapesten.  Fotó: Sunhillmedia
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások