fbpx
Az ATV székháza Budapesten

Beperelte az ATV Hadházy Ákost és 1 millió forint sérelemdíjat követel tőle

A televízió szerint az országgyűlési képviselő súlyosan valótlan dolgokat állított az ATV-ről és annak tulajdonosáról, Németh Sándorról egy tavalyi Facebook-videóban. Azt kéri a médiavállalat a Fővárosi Törvényszéken indított keresetében, hogy tegyen közzé egy bocsánatkérést a politikus, amelyben elismeri, hogy nem az igazat állította videójában, valamint jó hírnév megsértése miatt fizessen meg 1 millió forint sérelemdíjat.

Az alperes politikus, Hadházy Ákos országgyűlési képviselő környezetéből kapta meg a Media1 azt a bírósági keresetet, amelyet az ATV nyújtott be Hadházy ellen.

Az ügy előzménye, hogy Hadházy tavaly novemberben egy Facebook-videóban hosszasan támadta az ATV-t és annak tulajdonosát, Németh Sándort, a Hit Gyülekezete vezető lelkészét. A felperes televízió szerint azonban az ellenzéki képviselő több valótlan és ezáltal a médiavállalat jó hírnevét sértő tényállítást is tett.

Az ATV a személyiségi jog per megindítása iránti keresetlevelében azt kéri a Fővárosi Törvényszéktől, állapítsa meg, hogy Hadházy Ákos megsértette az ATV jó hírnévhez fűződő jogait, továbbá kötelezzék a honatyát, hogy távolítsa el végérvényesen a 2022. november 7-én a Facebookon közzétett videóját.

Emellett azt is kéri a televízió, hogy a politikus fizessen meg 1 millió forint sérelemdíjat az ATV Zrt. számára, továbbá közöljön Facebook-oldalán legalább 60 napon át elérhető bocsánatkérő közleményt, mellyel tudatja a publikummal, hogy több állítása a Facebook-bejegyzésében lévő videójában valótlan tartalmú volt.

Ezek voltak a valótlan állítások az ATV szerint

A felperes ATV szerint Hadházy Ákos a következők kapcsán állított valótlant:

  • a televízió szerint nem igaz, hogy Németh Sándor, az ATV tulajdonosa Mészáros Lőrinc szomszédja, ahogyan azt a politikus hangoztatta, a videóban bemutatott budapesti ház ugyanis nem képezi Németh Sándor tulajdonát, tehát Mészáros Lőrinc nem szomszédja Németh Sándornak.
  • A felperes magántelevízió szerint Hadházy nem mondott igazat, nem igaz, hogy az ATV nem foglalkozik Mészáros Lőrinc gazdagodásával, illetve valótlanság, hogy a szomszédság miatt a Kommunista Párt főtitkárának üdvözlete hangzott el a televízióban
  • Az ATV szerint valótlanság, hogy az ATV adásában ne esne szó Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának hatvanpusztai birtokáról
  • Az ATV szerint Hadházy Ákos alaptalanul próbálta úgy beállítani, mintha Németh Sándor, az ATV tulajdonosaként az állítólagos szomszédság miatt beavatkozna a televízió tartalmi szerkesztésébe
  • A televízió szerint az is valótlanság, hogy úgymond azért hívták meg Szalai Szilárdot, a PestiSrácok munkatársát Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester elhíresült, az ATV Start című műsorban történő szereplésekor az újságírói kérdezők közé, mert Németh Sándor a szomszédja lenne Mészáros Lőrincnek. A szomszédság önmagában véve sem igaz a felperes szerint, ráadásul Németh Sándor nem avatkozik be az ATV szerkesztőinek munkájába.

A peranyaghoz a példa kedvéért számos olyan műsort is becsatolt a bíróság számára az ATV, melyben Mészáros Lőrinc gazdagodásával vagy épp Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának hatvanpusztai birtokával foglalkozott, megcáfolva ezzel a honatya állításait.

Hadházy Ákos egy budapesti ingatlan előtt abban a Facebook-videóban, amelyről az ATV azt állítja, hogy jogsértő kijelentéseket tartalmaz
Hadházy Ákos egy budapesti ingatlan előtt abban a Facebook-videóban, amelyről az ATV azt állítja, hogy jogsértő kijelentéseket tartalmaz

A Media1 birtokába került bírósági keresetlevél szerint az ATV jogi képviseletét egyébként a Stubenvoll Ügyvédi Iroda látja el. Az ügy fejleményeiről a Media1 természetesen beszámol majd.

Íme a teljes bírósági keresetlevél lapozható formában.

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalálhat minket Facebookon is.

Borító: Az ATV székháza Budapesten.  Fotó: Sunhillmedia
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások