fbpx
tenisz

2022 a nagy lezárások éve volt a sportban (x)

A sportvilágban a végek éve volt ez. Az ikonikus játékoskarrierek végétől kezdve a domináns dinasztiák végéig és a hosszú távú rivalizálás végéig 2022 sok szempontból fordulópontként fog emlékezetes maradni. Ugyan az online sportfogadás még nem terjed ki arra, hogy tippelhessünk arra, kik fejezik be karrierjüket, azért látható, hogy lesznek változások már a sportvilágban. Íme néhány a legnagyobb befejezések közül, amelyeket idén láthattunk a sportban:

  • Tom Brady
  • Drew Brees
  • Roger Federer
  • Alex Rodriguez
  • Serena Williams
  • Carmelo Anthony

Tom Brady

Az NFL drámaian megváltozhat Tom Brady nélkül, aki nemrég jelentette be, hogy visszavonul a futballtól. A hatszoros Super Bowl-bajnok, 18-szoros Pro Bowl-játékos és a legidősebb irányító, aki győzelemre vezette csapatát a nagy meccsen, Tom Brady karrierje a rekordok könyvébe került. Nem sok játékos képes több évtizeden keresztül ilyen sikereket elérni. A sportolóként a kiválóság iránti elkötelezettsége a pályán és azon kívül is példaképpé tette őt a futballisták generációi számára világszerte – ez az örökség kétségtelenül tovább él azokon keresztül, akiket inspirált. Szurkolók milliói fogják hiányolni, ahogy az NFL történetének egyik legjobb irányítója minden szezonban átveszi az irányítást, de remélhetőleg Brady továbblép, hogy további nagyságokat érjen el, bármilyen utat is választ.

Drew Brees

Hihetetlen húszéves karrier után a New Orleans Saints irányítója, Drew Brees úgy döntött, hogy visszavonul. Hihetetlen pályafutását a San Diego Chargersnél kezdte a 2001-es draft első választottjaként. Azóta számos passzolási rekordot tart, többek között a legtöbb touchdown-passzátadást és a legtöbb passzolt yardot az NFL történetében. A Saintsnél érte el végső nagyságát, a Super Bowl XLIV győzelemre vezette őket. Ez idő alatt jelentős elismerést szerzett a pályán és a pályán kívül is vezető szerepet betöltő játékosaival, és az NFL történetének egyik legikonikusabb játékosává vált. Visszavonulásának bejelentése nemcsak a Saints szervezetének, hanem az NFL-szurkolóknak is jelentős veszteséget jelent világszerte.

Roger Federer

Roger Federer visszavonulása elkerülhetetlen része a történelem egyik legnagyobb teniszezői karrierjének. Két évtizednyi játék után figyelemre méltó sikereket ért el, elképesztő 20 Grand Slam-címmel, amivel a történelem legsikeresebb férfi játékosává vált. A svájci legendára még visszavonulása után is emlékezni fognak nemcsak a pályán és azon kívül tanúsított kecses stílusáról, hanem úttörő teljesítményéről is, amely maradandó hatással volt a sportágra. Miközben mindannyian búcsút veszünk Roger Federertől, nyugodtan kijelenthetjük, hogy egyetlen más játékos sem közelítette meg az egész pályafutása során elért ilyen szintű kiválóságot.

Alex Rodriguez

Alex Rodriguez, a Major League Baseball egyik legsikeresebb játékosa nemrég bejelentette, hogy visszavonul a játéktól. Híres pályafutása során olyan, korábban lehetetlennek hitt bravúrokat ért el, mint például, hogy ő lett a legfiatalabb játékos, aki 500 hazafutást ért el. Eredményei nem voltak ellentmondásoktól mentesek, és Alex számos médiaviharral nézett szembe állítólagos doppingolás és egyéb adminisztratív problémák miatt. De függetlenül attól, hogy mi volt a múltban, vagy miről beszéltek, elismerhetjük, hogy hihetetlen sikerre szomjazó sportoló volt, akit a rajongói nagyra becsültek, és akit mindenki tisztelt körülötte. Biztosan hiányozni fog, ahogy távozik a pályáról, és új fejezetet kezd az életében.

Serena Williams

A tenisz ikon Serena Williams visszavonulásának híre mélyen megérintette a világot. Rekordokat döntögető karriert futott be, és több millió sportolót inspirált, akik a nyomdokaiba léptek. Eredményei legendásak – ő az egyike annak a két nőnek, aki egyszerre mind a négy Grand Slam-címet birtokolta -, és a teniszre gyakorolt hatására még évekig emlékezni fognak. Bár furcsa érzés lesz, hogy nem láthatjuk őt méltóságteljesen uralni a pályát, vigasztalhat bennünket a tudat, hogy szelleme tovább él majd a fiatal és idősebb játékosok révén, akik bátorságából és ambíciójából merítenek, miközben saját álmaikat kergetik a pályán.

Carmelo Anthony

A kosárlabda rajongók mindenhol feldolgozták a hírt, miszerint Carmelo Anthony hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonul a játéktól. Anthony 15 csodálatos év után felejthetetlen hatást hagyott maga után a kosárlabdavilágban. Karrierjének eredményei között szerepel 10 NBA All-Star szereplés, 3 olimpiai aranyérem és egy pontszerző cím 2013-ban. Fantasztikus versenyszelleméről volt ismert, és arról, hogy minden csapatot, amelynek tagja volt, hajlandó volt sikerre segíteni. Bár Anthony talán már nem dribbel fel-alá az NBA-pályákon, öröksége örökké élni fog, mint minden idők egyik legnagyobb játékosa.

Nehéz év volt a sportrajongók számára. Minden idők legnagyobb sportolói közül néhányan végleg letették a cipőjüket. Tom Brady, Drew Brees, Roger Federer, Alex Rodriguez, Serena Williams és Carmelo Anthony is visszavonult idén. Bár szomorú, hogy távoznak, hálásak vagyunk az emlékekért, amelyeket az évek során szereztek nekünk. Köszönünk mindent, legendák!

Támogatói tartalom, azt nem a Media1 készítette!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások