fbpx
újbuda kerületi újság

Szándékos helyesírási hibával állt ki a pedagógusok mellett az újbudai kerületi újság, az Úlybuda

A szándékos hibával azt próbálták jelezni, mi történik akkor, ha eltűnnek a pedagógusok. Bohár Dániel mindezt alaposan félreértette.

Címlapjával áll ki a tiltakozásban résztvevő tanárok mellett a XI. kerület önkormányzatának újságja, az Újbuda, vagyis ebben a hónapban Úlybuda: az újságot a szándékosan ronda helyesírási hibával ellátott fejléccel jelentették meg, arra hívva fel a figyelmet, mi történik akkor, ha eltűnnek a pedagógusok – szúrta ki az RTL.

Újbuda vezetése közölte: minden lehetséges módon kiállnak a méltatlanul alacsony bérük miatt tiltakozó, és az oktatás átfogó reformját követelő pedagógusok mellett.

A polgármester úgy döntött, a munkabeszüntetési jogukban korlátozott pedagógusok a tiltakozás miatt kieső bérét az önkormányzat pótolja a kerületben.

László Imre, Újbuda polgármestere a Facebook-oldalán azt írta:

„Számomra elképzelhetetlen, hogy egy jogállamban véleménye, politikai meggyőződése miatt bárkit, bármilyen hátrány érjen vagy korlátozzanak munkavállalói jogaiban. Akik most polgári engedetlenséggel, munkabeszüntetéssel, demonstrációval harcolnak a demokráciáért értünk is harcolnak. Tudniuk kell, hogy nem hagyjuk egyedül őket, számíthatnak ránk.”

Bohár Dániel nem érti

A történet viccesebb része, hogy a kormányközeli megmondóemberként a Megafon Központnál dolgozó Bohár Dániel jól láthatóan nem vette észre az iróniát a címlapon. Bohár posztja Facebookon már nem elérhető, de a polgármester képernyőképpel megörökítette.

A polgármester hozzátette:

Az oktatásnak éppen az a küldetése, hogy hozzásegítse Bohár Dánielt is, hogy minden nehézség nélkül sikerüljön neki dekódolnia egy felhívást. Ha ez nem megy, esetleg kérjen segítséget azoktól, akik ezzel a képességgel bírnak. Az RTL munkatársainak például nem okozott mindez kihívást.”

Élő adásban állt ki a Petőfi Rádió lemezlovasa a tanárok mellett – bukhatja a meghívásokat

Mindent megtett a kormánypárti sajtó, hogy lejárassa a tanársztrájk résztvevőit

Tüntetést szervez az MTVA székházához az Egységes Diákfront, amennyiben a közmédia nem hívja meg őket egy élő M1-interjúra

További hírek érhetők el a Media1-en. Ott vagyunk Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások