fbpx
Vujity Tvrtko televíziós műsorvezető, riporter és életének megmentője, Ivan Vrcan nyugdíjas rendőrparancsnok

Életem filmje címmel Vujity Tvrtko újabb saját filmmel jelentkezik a Facebook Live-on – íme az előzetes

Tvrtko az 50. születésnapjára időzítve, vasárnap mutatja be a közel egyórás filmet, a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is interneten, Facebook Live-on. A Media1 már most, premier előtt láthatta a megindító részekben igencsak bővelkedő és egészen különleges képsorokat is tartalmazó filmet, aminek az előzetését is megmutatjuk.

A Media1 állandó olvasói már tudhatják, hogy Vujity Tvrtko egy ideje az internetre is gyárt filmeket saját stábjával, Varga Zsolttal és Varga Dezsővel, valamint Dömötör Tamás adásrendezővel – korábban lapunknak adott videóinterjúban mesélt erről részletesen is, amikor a Föld épp egy másik pontján, Hawaii-on telepedett le egy időre és az egzotikus szigetországról készített dokumentumfilmeket.

Hawaii-ról kapcsoltuk Vujity Tvrtkót és fiát: „Olyan, mintha saját tévéműsorunk lenne”

A Pulitzer-emlékdíjas tévés ezúttal Életem filmje címmel készítette el legújabb filmjét, amelyet vasárnap tesz közzé a Facebook Live-on azoknak, akik jegyet váltanak rá, amivel jótékony célt is segítenek.

Tvrtko ezekkel a szavakkal ajánlotta a filmet figyelmünkbe, mielőtt elsők között, még a hivatalos szeptember 25-i, vasárnapi premier megnézhettük:

„Egész életemben készültem erre a filmre. Láthattatok tőlem megannyi történetet Észak-Koreától Csernobilig, háborúktól diktatúrákig, Alaszkától Hawaiig, ám azt nem láthattátok, hogy mi van igaz mesék mögött.
18 évesen kerültem a háborúba. Véletlenül. Körbezártak. Most egy váratlanul előkerült VHS-kazetta segítségével megmutatom a kezdeteket és mindazt, ami utána jött…
Egy tévéstáb átverekedte magát a háborús blokádon és bejutott az ostromgyűrűbe, hozzám. Én pedig meséltem. 18 évesen, elszántan, félelemmel tele.
De a filmben megszólal az Édesanyám is, akinek sosem leszek Pulitzer-emlékdíjas újságíró, meg hős haditudósító vagy sikeres előadó. Neki »csak« az egyetlen fia vagyok, aki gyerekként elindult a háborúba.
Mozink sok országban készül, állandó stábommal, akik egyben a barátaim is. Jön a VHS titka, és egy szívszorító találkozás igaz története.
Életem filmje… mindig is arra készültem, hogy leforgassam és bemutassam Nektek!
A premierre kerek évfordulós születésnapom hétvégéjén kerül sor. A film -szokásos jótékonysága mellett- ezúttal társadalmi célt is szolgál, erről hamarosan beszámolok.
Ha szeretted az ALOHA-filmeket, az »Életem filmjét« imádni fogod! Hit, erő és elszántság, szórakoztatás és együtt gondolkodás, Nektek, Értetek, Miattatok!
Köszönöm, hogy velem tartotok!”

Az 55 perces filmnek nem csak az az egyik különlegessége, hogy egy váratlanul előkerült 1990-es évekbeli, a Pesty László és a Fekete Doboz által készített VHS felvételnek köszönhetően láthatjuk benne a még rendkívül fiatal Tvtrkót, vagy hogy most először láthatjuk Tvrtko idős, ám annál frissebb édesanyját, hanem az is, hogy a tévés felkeresi Ivan Vrcan nyugdíjas rendőrparancsnokot, aki annak idején kivitte a frontvonalból és megmentette őt. Vujity Tvrtko átnyújt valamit a rendőrparancsnoknak, ami azután mindkettejüket meghatja. (Fenti borítóképünkön Tvrtko a megmentőjével, a rendőrparancsnokkal látható.)

Vujity Tvrtko tudósít
Vujity Tvrtko tudósít

Kiderül a filmből, hogyan járult hozzá Forgács Gábor színész, a Danubius Rádió egykori rádiós munkatársa ahhoz, hogy Tvrtko segélykiáltása a rádiós éteren keresztül eljutott a blokád alá került Eszékről Magyarországra. Ami ha akkor nem történik meg, megannyi más esemény sem történt volna meg. Vujity Tvrtko megmutatja a filmben azt is, hogy mi minden maradt volna el akkor, ha ez akkor nincsen.

Vujity Tvrtko

A műsorvezető sok, önmagán is túlmutató részletbe enged betekintést az 50. születésnapja alkalmával készített „életfilmjében”, ami valójában csak látszólag szól egy tévés eddigi életéről a pécsi szülőszobától az iskoláin át napjainkig: valójában azt mutatja meg, milyen kegyetlen is tud lenni a világ, de mint a mesékben, vannak benne hétköznapi hősök is, mint amilyen a rendőrparancsnok is.

Vujity Tvrtko régen
Vujity Tvrtko régen

A filmet nem csak mondanivalója miatt ajánljuk, hanem azért is, mert a stáb technikai, vizuális szempontból is nagyon odatette magát. Drónfelvételek, több kameraállásból rögzített események teszik látványossá a dokumentumfilmben előbukkanó, több országbeli helyszíneket, de az Életem filmje különlegessége a sok régi, a mai generációk által már egyáltalán nem ismert felvétel is. További érdekesség, hogy a filmnek saját zenét készített ifj. Balogh Ferenc zeneszerző.

Vujity Tvrtko a stábbal, Varga Zsolttal és Varga Dezsővel Eszéken egy háborús emlékműnél
Vujity Tvrtko a stábbal, Varga Zsolttal és Varga Dezsővel Eszéken egy háborús emlékműnél

Az Életem filmje filmpremierje vasárnap délután 15 órakor lesz a zártkörű Facebook Live segítségével, amire feliratkozni ide kattintva lehet.

Még több hír érhető el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is, és kérheti tartalmainkat már ingyenesen, Telegram applikáció segítségével is, hogy biztosan ne maradjon le a legújabbakról.

Borító: Vujity Tvrtko televíziós műsorvezető, riporter és életének megmentője, Ivan Vrcan nyugdíjas rendőrparancsnok
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások