fbpx
Horn Gabriella, a Szabad Európa munkatársa.

Az Átlátszótól érkezik a Szabad Európa új munkatársa

Több oknyomozó, tényfeltáró cikkel készül a jövőben a Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) magyar szerkesztősége, a Szabad Európa, ahová a héten már a második újságírót veszik fel.

Újabb újságíróval bővül a Szabad Európa szerkesztősége, ugyanis a portálhoz igazol Horn Gabriella – tudta meg a Media1 a Szabad Európa Magyarország vezetőségétől.

Horn az Átlátszó.hu-tól érkezik a portálhoz, és új munkahelyén cikkek, videók készítése mellett a „Szabad oldal” program gondozása is feladata lesz rovatvezetőként.

Horn Gabriella több mint húsz éve dolgozik újságíróként. Karrierjét külsősként kezdte, a Heti Világgazdaság és a Magyar Narancs hetilapokban publikált. Az RTL Klub indulásakor egy évig a csatorna esti hírműsorának riportere volt. Részt vett a Független Médiaközpont nevű újságírói szervezet több projektjében is. Hírszerkesztői tapasztalatot a 168 Óra online és a Litera.hu szerkesztőségében szerzett.

Az Átlátszó.hu oknyomozó portálon az alapítás óta publikált cikkeket, az elmúlt években a lap munkatársa volt. Több nemzetközi újságíróprojektben a határokon átívelő korrupciós ügyek, hatalmi visszaélések feltárását segítette. A hortobágyi földmutyiról szóló riportjáért Hégető Honorka-díjat és Telenor-különdíjat kapott egy munkatársával közösen, egy másik írásáért pedig a Soma-díj zsűrije részesítette elismerésben.

„Meggyőződésem, hogy leginkább a terepen dolgozva lehet jól végezni az újságírói munkát, amihez a helyi források nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak. Ezért is örülök, hogy munkám része lesz a Szabad Európa vidéki partnereinek összefogása, a hálózat bővítése”

– mondta Horn Gabriella.

„2022 őszétől jelentősen bővítjük tartalmi kínálatunkat, még több saját tényfeltáró, oknyomozó cikket szeretnénk közölni. Az ország állapotának hiteles bemutatásához messzebbre kell nézni Budapest belvárosánál, akár a döntéshozókról, akár az emberekről van szó. Gabriella eddigi írásaiban bizonyította, hogy ugyanezt az elvet vallja, így értő kezekbe kerül a vidéki független szerkesztőségekkel kezdett Szabad oldal nevű programunk”

– fogalmazott Vovesz Tibor, a Szabad Európa magyarországi igazgatója.

Mint arról a Media1 beszámolt, a portál épp a napokban igazolta le a bezárt Azonnali volt főszerkesztőjét, Kósa Andrást is, aki főmunkatárs lett a Szabad Európánál.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Horn Gabriella. Fotó: Szabad Európa.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások