fbpx
Németh Balázs, az M1 Híradó műsorvezetője.

Saját kérésére távozik Németh Balázs, az M1 Híradó legismertebb műsorvezetője

A Media1.hu információi szerint Németh Balázs régóta fontolgatta már a lépést.

A Media1.hu információi szerint beadta a felmondását* Németh Balázs műsorvezető az MTVA-nál (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap). Úgy tudjuk, hogy az M1 Híradó műsorvezetője hosszú ideje fontolgatta már a távozását. 2020-ban egy időre el is tűnt a képernyőről belső konfliktusok miatt, ám akkor végül visszatért a képernyőre.

Ezúttal Németh Balázs elhatározása teljesen végleges. Bár a műsorvezetőt többször is kerestük telefonon, ő nem fogadta a hívásainkat, de a Media1-nek több, az ügyre közeli rálátással bíró, megbízható forrás is megerősítette Németh Balázs távozását az állami televíziótól.

A Media1 úgy tudja, hogy egy-két héten belül kiderülhet, hogy merre folytatja majd karrierjét az M1-nél töltött hosszú évek után az M1 egyik legismertebb (és egyik leggyakrabban bírált) arca, aki több helyről is lehetőséget kapott.

Forrásaink úgy tudják, hogy szakmai okokkal magyarázta Németh Balázs a köztévéseknek a felmondását.

* Frissítés 19:28

MTVA: Németh Balázs valóban távozik, de nem felmondással, hanem közös megegyezéssel

Az MTVA sajtóirodája hírünk megjelenése után közleményben ismerte el, hogy Németh Balázs távozik, ugyanakkor azt írják, hogy a műsorvezető nem felmondott, hanem közös megegyezéssel kezdeményezte munkaviszonyának megszüntetését, hogy új kihívást fogadjon el, és az MTVA nem gördített akadályt ez elé, amihez sok sikert kívánnak.

Beismerte az MTVA, hogy távozik Németh Balázs, az M1 műsorvezetője, de az állami média szerint nem felmondott, hanem nem gördítettek akadályt az elé, hogy új kihívást fogadjon el máshol

„A Celeb”

Németh Balázs az M1 nemzeti hírtévévé alakítását követően, 2015-től szinte azonnal a csatorna egyik legismertebb arcává vált, ezért is emlegették őt kollégái „A Celeb” becenéven. Ismertségéhez nagyban hozzájárult, hogy a műsorvezetőt, amikor még képernyőn volt, sokszor érte bírálat kívülről, ezért számos internetes mémben és Coub-videóban is szerepelt. Bírálat érte, amiért magánvállalkozása nemzeti dohánybolt koncessziós joghoz és ezáltal jelentős bevételhez jutott az állami trafiktendernek köszönhetően, másrészt amiért a médiatörvényi tiltás ellenére rendszeresen hírolvasói kommentárt fűzött a bejátszásokhoz „sajátos” hangnemben.

Emlékezetes eset volt, amikor például Németh azt mondta az adásban Hadházy Ákos országgyűlési képviselő tiltakozásáról, „eddig épeszű ember nehezen tudta volna elképzelni, hogy ilyen trágár szöveget mutogat egy képviselő a parlamentben.”

Kommentárjai miatt a Médiatanács több alkalommal is elmarasztalta az állami tévécsatorna működtetőjét, de tavaly decemberben a közmédia vezetése Egyesy Géza-díjjal ismerte el Németh Balázs munkáját. Németh Balázs az MTVA jól fizetett munkatársai közé tartozott: 2020-as, bírósági úton kiperelt hivatalos adatok szerint Németh Balázs munkája havi közel kétmillió forintjába került a közmédiának.

Németh Balázsról itt érhetők el korábbi írásaink.

Németh Balázs: a hír igaz!

Németh Balázs egyébként eredeti hírünk megjelenése után (de még az MTVA közleménye előtt) Facebook-falán tudatta követőtáborával, hogy a hír igaz a távozásáról, de sajnálja, hogy az információ nem az utolsó híradója után került nyilvánosságra.

Frissítés

A Media1 utánanézett, mi vezetett el oda valójában, hogy 2 milliós fizetése ellenére új kihívásokat, új állást keressen Németh Balázs, és erről egy különálló részletes cikkben bővebben is olvashatnak.

„A Pitbullal” való feszültségek vezettek el Németh Balázs közmédiás távozásához

További hírek találhatók a Media1-en! A Media1 Facebook-oldalát itt, RSS-csatornáját itt találja. Ha hozzájárulna a Media1 működési költségeihez, itt teheti meg.

Borító: Németh Balázs, az M1 Híradó műsorvezetője. Fotó: YouTube / M1 – Híradó

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások