fbpx
Maksim Kurnikov a BILD Review című műsorban.

A betiltott orosz Eho Moszkvi rádió munkatársa a német BILD TV-hez igazolt

Az újságíró saját, orosz nyelvű műsort kap a csatornán, ezen felül használhatja a televízió infrastruktúráját egy YouTube-on sugárzott műsor folytatásához is, melyet egy orosz politológussal készítenek.

Maksim Kurnikov, aki annak márciusi betiltásáig a független orosz Eho Moszkvi nevű rádiónál dolgozott, a német Axel Springer kiadóvállalat BILD TV nevű csatornájánál folytatja karrierjét, méghozzá vezető szerkesztőként – értesült a Media1 egy keddi, a német médiakonszern által kiadott angol nyelvű közleményből.

Mint írták, az újságíró így továbbra is ingyenesen hozzáférhető hírekkel és elemzésekkel szólhat az oroszokhoz, és egy minden hétköznap jelentkező, orosz nyelvű műsor is indul Kurnikovval BILD Review néven. Ez egy 15-60 perces hírformátum lesz, melyet a BILD TV berlini stúdiójában vesznek fel. Ehhez indítottak egy orosz nyelvű BILD Youtube és Telegram csatornát is.

A kiadó egyúttal biztosítja Kurnikovnak és egy ismert orosz politológus, Ekaterina Schulmann számára a BILD TV teljes stúdió-infrastruktúráját azzal a céllal, hogy folytathassák a hetente jelentkező, „Status” nevű talkshow-juk készítését. Ez egy „Live Nail” nevű YouTube-csatornán lesz látható.

Mint arról a Media1 beszámolt, Marina Ovszjannyikova is az Axel Springer egyik médiamárkájánál folytatta. Ő korábban élő adásban tartott fel egy háborúellenes transzparenst munkahelyén, az orosz állami Pervij Kanal nevű tévécsatornán.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Maksim Kurnikov a BILD Review című műsorban. Fotó: Axel Springer
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások