fbpx
A Vasarnap.hu 404-es hibaoldala.

Eltűnt a kormányközeli Vasarnap.hu írása, melyben a szerző azt állította, hogy senkit sem érdekel az Eucharisztikus Kongresszus

Csak 404-es hibaoldallal szembesülhet az olvasó.

Már csak más portálok szemléi emlékeztetnek arra az írásra, mely a kormányközeli keresztény újság, a Vasarnap.hu felületén jelent meg – írja a Népszava internetes kiadása.

Az említett cikkben a szerző – többek között – az alábbi állításokat fogalmazta meg a Budapesten zajló Eucharisztikus Kongresszus látogatottságával kapcsolatban:

„A helyzet drámai, testvérek. Drámai. Amúgy is jellemző beteg kultúránkra a közönyösség, ez azonban most a Kongresszus vonatkozásában rendkívüli módon megmutatkozik. 75 ezren regisztráltak egy korszakos esemény pápai miséjére, külföldiekkel, mindennel együtt, cakk-pakk. Ez az Egyház? Ezt tudja a magyar katolicizmus felmutatni? Ennyi a mi hitünk, testvérek? Hát ennyi, kéremszépen.”

Az írás egyébként „Végidők előjátéka, avagy miért nem érdekel senkit az Eucharisztikus Kongresszus?” címmel jelent meg, azonban szerda délelőtt már nyoma sincs a cikknek a Vasarnap.hu-n, csak a szintén kormányközeli Mandiner szemléje emlékeztet rá, valamint az internetes oldalak tartalmát archiváló Web.Archive.org-on is fellelhető a cikk. Az eredeti elérhetőségen már csak egy 404-es hibaoldal látható.

A Media1 több órával ezelőtt megkereste a Vasárnap szerkesztőségét, miért döntöttek az írás elérhetetlenné tételéről, egyelőre azonban nem reagáltak e-mailünkre. Amennyiben ezt később mégis megteszik, hírünket természetesen frissítjük.

A Vasarnap.hu kapcsán a Media1 is beszámolt arról, amikor a lap élére idén nyáron azt a Horváth Tamást nevezték ki, aki korábban több szélsőjobboldali rendezvényen is részt vett. Miután ezekre fény derült, ő végül lemondott, így mindössze néhány napot töltött a kormányzati pénzekkel is kitömött portál élén. Az impresszum szerint a lapnak Horváth augusztus közepi lemondása óta még nincs főszerkesztője. Főszerkesztő-helyettesként egy bizonyos Mészáros Erika, főmunkatársként Holvay Csaba szerepel a lap „stáblistájában”.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: a Vasarnap.hu 404-es hibaoldala.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások