fbpx
Karlovits Karlo Zsolt, a Rádió 1 munkatársa

Exkluzív: nálunk hallhatja először a Rádió 1 új szignáljait

A Media1.hu látogatói hallhatják először, milyen audio környezetben jelentkezik holnaptól a Rádió 1, amikor átköltözik Budapesten és vonzáskörzetében az ország egyik legértékesebb frekvenciájára, a 89,5 MHz-re. Az új szignálokat Karlovits Karlo Zsolt készítette a Rádió 1 számára.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Karlovits Karlo Zsolt, a rádió audio imaging producere a Media1.hu-nak mutatta meg elsőként, milyen lesz a Rádió 1 új szignálparkja holnaptól, azaz május 5-től, amikor a Rádió 1 átköltözik Budapesten és környékén az FM 89,5 MHz-re.

A rádió audio imaging producere lapunknak elmondta:

„Köztudott, hogy dolgoztam már mind a két nagy jingle gyártó cégnél (Wise Buddah, Reel World) és sokszor volt lehetőségem belelátni a szignál gyártási munkafolyamatokba is. Nagyon örültem, amikor a Rádió 1 vezetése rám bízta az új arculatot is.”

Karlovits Karlo Zsolt hozzátette:

„Az volt az izgalmas és érdekes kihívás ebben a felkérésben, hogy amíg kint teljesen elkülönül a zeneszerző/szignálpark részleg a produkciós résztől, én ezt a mindennapi gyártási feladatok mellett alkottam meg. Kint az munkamenet, hogy az egyes, úgynevezett zenei arrangementeket több ember készíti el párhuzamosan. Ott az csapatmunka, míg én egyedül, a nulláról hangszereltem meg az összes tracket. Természetesen követtem a holland és angol trendeket, de így, hogy nem meglévő alapokat »magyarítottunk«, sokkal szabadabban alkothattam, mert minden a tervezéstől a kivitelezésig egy kéz alatt történt és a 9 szótag figyelembe vételével komponáltam meg a dallamokat. Meglévő kinti csomagoknál sokkal kevesebb szótagszámmal dolgoznak, és még ha tetszik is valamelyik szignálpark, akkor is megvan a veszélye, hogy bele kell gyömöszölni plusz szótagokat, vagy éppen a helytelen prozódia miatt nem lesz megfelelő, amikor kevesebb szótaggal énekeltetnek egy adott dallamra.”

A szignálok énekhangja most is Széles Iza volt, az éneket Szűcs Norbert stúdiójában rögzítették.

„Büszke vagyok rá, hogy a kinti szignálparkok színvonalát egyszemélyben meg tudtam valósítani” – mondta a Rádió 1 új szignálparkját alkotó Karlovits Karlo Zsolt a Media1-nek.

Az új szignálokat a lejátszó segítségével tudja meghallgatni.

 

A Rádió 1 az NMHH Médiatanács által kiírt pályázaton, egyedüli pályázóként nyerte el a néhai Music FM által 2019 februárjáig használt értékes frekvenciát.

Még több hírt találhat a Media1-en!

Borító: Karlovits Karlo Zsolt, a Rádió 1 audio imaging producere

Szóljon hozzá!