fbpx
Arató András, a Klubrádió Zrt. elnöke

Rekord összeget utaltak a Klubrádió hallgatói

Sosem látott összeg futott be a frekvencia nélkül maradt „zebrás” rádióhoz kapcsolódó alapítványhoz.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Közel 132 millió forintot utaltak a hallgatók a Klubrádió március 15-én elindított adománygyűjtő akciója során. A kampány kevesebb mint három hét alatt majdnem 10 ezer hallgatót mozgatott meg – hangzott el a rádió déli híreiben.

Arató András, a Klubrádió Zrt. igazgatósági elnöke szerint így a rádió őszig a tőle eddig megszokott színvonalon folytathatja működését. A pénz segítségével a csatorna őszig biztosan tovább tud működni.

Arató azt mondta, ez „egészen fantasztikus eredmény” 9.542 utalásból, azaz sok adományból adódott össze.

A Klubrádió adásának sugárzását február 15-én 0 órakor kapcsolták le a Budapest FM 92,9 MHz-en, miután a kizárólag kormánypárti szavazatokkal megválasztott Médiatanács úgy határozott, hogy nem hosszabbítja meg a médiaszolgáltató frekvenciajogosultságát. A rádió megpróbálta pályázati úton is visszaszerezni a frekvenciáját, de a pályázati eljárásból a Médiatanács ugyancsak kizárta a rádiós társasságot, ami miatt a rádió pert indított a Médiatanács ellen, de a Fővárosi Törvényszék egyelőre nem találja a keresetet, amelyet az NMHH-nál kellett benyújtani.

Épp ma írtuk meg, hogy a Médiatanács úgy határozott, a Spirit FM néhány hónapra ideiglenesen birtokba veheti a Klubrádió egykori, idén február 14-ig használt, jelenleg is több per tárgyát képező, üresen álló 92,9-es frekvenciáját.

További hírek olvashatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!