fbpx
A City7 nevű ingyenes MediaWorks-kiadvány első miskolci száma. Forrás: olvasói fotó

Megérkezett a City7, a legújabb kormányközeli bulvárlap a Mediaworkstől

A City7 című ingyenes hetilapot több százezres példányszámban fogják szórni az ország több ellenzéki vezetésű városában. Az első számban, amiről olvasónktól kaptunk több képet, rögtön a borítón az egykori miniszterelnököt és az ellenzéket hibáztatják a koronavírus kapcsán halálesetek bekövetkeztével.

Megkezdte a bulvárba csomagolt propagandakiadványok országos terjesztését a Mediaworks – számolt be a Magyar Narancs.

A City7 nevű lapcsaládot az ellenzéki vezetés alá került vidéki városokba szánják, de újdonság, hogy lesz egy józsefvárosi kiadványa is.

Több városban már kézbe is vehető

Szekszárdon, Pécsett és Miskolcon már meg is jelent az első szám. A lap három részre van tagolva: egyharmad rész helyi, Fidesz-barát, az ellenzéket támadó tartalomból, egyharmad a kormánypárti kötődésű Mediaworks központi szerkesztőségében gyártott bulvárból, míg a fennmaradó rész hirdetésekből áll.

A miskolci kiadásról a Media1 egyik olvasójától kaptunk képeket: ezeken jól látható, a helyi tartalmat az Észak-Magyarország (ÉSZAK) szerkesztősége biztosítja, több cikk is ÉM aláírással jelenik meg az újságban (a megyei lap is így írja alá a közleményből megformált rövid cikkeket például, és az újságíró neve nélkül megjelenő politikai anyagokat is).

Észak-Magyarország (ÉM) aláírás a City7 miskolci kiadványában. Forrás: Media1 olvasói fotó
Észak-Magyarország (ÉM) aláírás a City7 miskolci kiadványában. Forrás: Media1 olvasói fotó

A lap második-harmadik oldalán a miskolci Avas-szállóról olvasható egy hosszabb interjú, ebben a Fidesz-közeli médiaiskola, a Mathias Corvinus Collegium általános főigazgató-helyettese beszél a közelmúltban a tulajdonukba került épület jövőjéről. A cikket az aláírás, az NYZ monogram alapján az Észak egyik szerkesztője, Nyikes Zita jegyzi. (Lásd BOON impresszum: https://boon.hu/impresszum/).

NYZ aláírás a City7 miskolci kiadványában. Forrás: Media1 olvasói fotó
NYZ aláírás a City7 miskolci kiadványában. Forrás: Media1 olvasói fotó

Az Északkal való szoros együttműködésre utal az is, hogy a City7 városi szerkesztője az a Méhes László, aki a megyei lapnál újságíróként dolgozik (lásd lenti fotóinkat).

A City7 miskolci kiadványának impresszuma, benne Méhes László nevével
A City7 miskolci kiadványának impresszuma, benne Méhes László nevével
Méhes László egyik írása az Észak-Magyarország internetes kiadványában, a boon.hu-n
Méhes László egyik írásának fejléce a Mediaworks érdekeltségében lévő Észak-Magyarország internetes kiadványában, a boon.hu-n

Pósa Árpádra bízták a lapot

A City7 központi szerkesztőségének vezetését a lapunk által kapott fényképrészlet alapján arra a Pósa Árpádra bízták, aki 2017-ben a Fejér Megyei Hírlap vezetését vette át az ominózus meghekkelt Orbán-interjút követően, majd a Hír TV Online-nál és a Délmagyarnál dolgozott, egy éve pedig a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyetteseként tette le névjegyét.

A City7 egyébként többek között olyan állításokat tesz, hogy a balosok a vírus oldalán vannak, és nyilatkozataik miatt halnak meg sokan. Ezt Gyurcsány Ferenc fotója mellé írták, rögtön a borítóra.

Ahogyan arról a Media1 is beszámolt, a koronavírus-járvány adta különleges felhatalmazásra hivatkozva Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere leváltotta az önkormányzati lap, a Szekszárdi Vasárnap megbízott főszerkesztőjét, Babos Attilát, továbbá indítványozta a szerkesztőség feloszlatását. A városban éppen most jelenik meg a City7 első száma, mely betöltheti ezt a „piaci rést”.

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks Hungary-val függ össze az a hírünk is, hogy kiderült, megszüntették a Manager Magazin című lapot. Ez utóbbi 2003-tól volt a magyar sajtópiacon.

További hírek találhatók a Media1-en!

Kiemelt kép: A City 7 nevű bulvárlap miskolci kiadványa. A Media1 olvasói fotója.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások