fbpx
Bayer Zsolt a HírTV-ben

Bayer Zsolt miatt újabb sajtópert vesztett a Magyar Nemzet

Helyre kell igazítaniuk a „Hazaáruló gazemberek” című írást.

A bíróság ismét helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzet című lap internetes és nyomtatott változatát a Political Capital és igazgatója elleni lejáratókampány miatt – tudatta csütörtöki közleményében a Krekó Péter vezette politikai intézet.

Krekó Péter, a Political Capital
Krekó Péter, a Political Capital igazgatója

A vonatkozó, egyelőre elsőfokú ítéletet csütörtökön hirdette ki a Fővárosi Törvényszék. A jogsértőnek talált cikk tavaly év végén Bayer Zsolt jobboldali publicista neve alatt jelent meg.

Az ítélet értelmében a lap nyomtatott és online kiadásában is közölni kell a helyreigazítást az ítélet jogerőre emelkedésétől számított öt napon belül:

„A 2020. december 30-án »Hazaáruló gazemberek« címmel megjelent cikkünkben azt a való tényt, miszerint Krekó Péter a Politico című lapnak a koronavírus-járvány elleni oltásba vetett alacsony bizalmi szinttel kapcsolatosan úgy nyilatkozott, hogy »A tét magas. Ha aláássák az emberek oltási hajlandóságát, akkor ennek politikai következményeit Orbán viselheti« abban a hamis színben tüntettük fel, hogy Krekó Péter a baloldali pártok számára a választásokra azt a stratégiát javasolja, hogy kezdjenek oltásellenes kampányba és ennek halálos áldozatait használják fel politikai eszközként a kormány ellen.”

Krekó Pétert ebben az eljárásban Tóth Balázs és Sepsi Tibor ügyvédek képviselik. A Political Capital jelezte: a dezinformációs kampány miatt további jogi eljárások is folyamatban vannak.

Az ügy előzményeiről itt írtunk. Mint arról a Media1 beszámolt, Krekó Péter egyébként büntetőfeljelentést is tett a közelmúltban a személyét érintő lejáratások kapcsán.

További hírek találhatók a Media1.hu-n.

Borító: Bayer Zsolt a HírTV-n jelentkező műsorában. Fotó: HírTV adáskép
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások