fbpx
hirtv

Újabb durva médiamanipuláció a HírTV-n

Egy 23 éves dolgozó fiatalként mutatta be Velkovics Vilmos műsorvezető a kormány egyik intézkedését méltató interjúalanyt, elhallgatva, hogy az illető a Fidelitas egyik vezető politikusa. Ő volt egyébként, aki pár éve lefestette a HírTV akkori tulajdonosának, Simicska Lajosnak az Orbán Viktort bíráló mondatát egy közterületi plakáthelyen.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Hír Tv újabb manipulációjáról a 444 számolt be. A műsorvezető, Velkovics Vilmos (aki hamarosan a Színház és Filmművészeti Egyetemen, az SZFE-n fog tanítani) először Deák Dániellel, a XXI. Század Intézet munkatársával beszélgetett arról, hogy a kormány a 25 éven aluliak számára, az átlagbérig SZJA-mentesség bevezetését ígérte meg 2022-től. Deák arról beszélt, ez milyen segítség lehet a fiataloknak. Néhány perc után videón jelentkezett be Bóka Bence, akit a műsorvezető úgy konferált fel, hogy

„23 éves, és már dolgozik, tehát van önálló bevétele”.

Bóka, miután megkérdezik tőle, hol dolgozik, annyit mondott, a veszprémi önkormányzat ifjúsági referenseként dolgozik, de azt már elhallgatták, hogy az interjúalany egyébként a Fidelitas, azaz a Fidesz ifjúsági szervezetének közép-dunántúli elnöke is egyben.

Erre csak azok jöhettek rá, akik követik Bóka Bencét az Instagramon, így tudják, kiről van szó, vagy akik netán még emlékeztek rá, hogy az illető volt az, aki 2017-ben festékkel tüntette el Simicska Lajos feliratát, amikor a kormánnyal akkoriban épp háborút folytató milliárdos, a HírTV volt tulajdonosa „Orbán egy geci” feliratot írt ki egy veszprémi közterületi plakáthelyre. Az RTL Híradónak azt mondta akkor: „Ilyen obszcén kifejezéssel felírni Orbán Viktorról, a miniszterelnök úrról valamit, az botrányos”. Akkor sem említette, hogy a Fidelitas embere.

A 444 szerint tehát Bóka úgy dicsérhette a kormányt most, hogy az átlagos néző nem tudhatta, hogy egy kormánypárti fiatallal hangzik el beszélgetés. Az interjú során egyébként olyanok hangzottak el, hogy Bóka már kiszámolta, hogy az SZJA-mentesség fedezheti számára a havi benzinfogyasztását vagy a telefonszámláját, és az egész egy fizetésemeléssel ér fel, illetve olyan kijelentéseket is tett, hogy „örülök, hogy ilyen kormányunk van, aki támogat minket, fiatalokat, ellenben a baloldallal, akikre mi soha sem számíthattunk, mi fiatalok, de szerintem az idősek sem.”

Velkovics kérdésére elmondta a Fidelitas embere azt is, hogy természetesen tervezi, hogy más családpolitikai juttatást is igénybe vesz. „Minden fiatal életében eljön az az időpont, így majd az enyémben is, hogy élni szeretnék a kormány adta lehetőségekkel. Így természetesen a csokot és a babaváró hitelt is szándékozunk majd igénybe venni a párommal, ha ennek eljön az ideje.”

A HírTV és a tavaly indult Pesti TV nézettségéről itt írtunk részletesen.

További híreket talál a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!