fbpx
két kutya

2 év, 17,5 millió: ma két éve indult el a Media1

Éppen két évvel ezelőtt, ezen a napon indult el híroldalunk. A tavalyi születésnaphoz hasonlóan idén is meglepetéssel készülünk. Tavaly a meglepetésünk hallhatóvá vált, idén kézbe vehető lesz.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

„1 év, 5 millió – ünnepel a Media1” – egy évvel ezelőtt ezzel a címmel emlékeztünk meg arról, amikor a Media1 2020. január 8-án az első születésnapjához érkezett, és épp az egy éves születésnapon értük el az 5 milliomodik megtekintést. Bejelentésünk is volt: ekkor írtuk meg, hogy elindul hangzó, on-air, azaz FM-en is sugárzott és podcastként is terjesztett (máig minden 2. héten jelentkező) hangzó műsorunk.

A mai születésnapról már úgy számolhatunk be:

2 év, 17,5 millió.

A tavalyi születésnapunk óta ugyanis további 12,5 millió látogatás érkezett oldalunkra, mely a 2019. január 8-i indulása óta összesen már több mint 17,5 millió megtekintést ért el, ami a nemrég zárult 2020-as évet tekintve több mint havi 1 milliós átlagos elérést jelent. Az 1 milliós havi átlagos elérésben még nincs benne az, amikor tőlünk átvett formában találkoznak az olvasók a tartalmainkkal, például amikor a 2020 februárjában partnerünkké vált Microsoft által üzemeltetett MSN News (MSN Hírek) különböző platformjain érik el tartalmainkat.

Örömre ad okot a növekedés mellett az is, hogy a Media1 tartósan vezetővé vált a magukat a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) e.gemius mérésében auditáltató hazai, médiával foglalkozó hírsite-ok között. Nemrég megírtuk azt is, hogy 2021 folyamán szintet lépünk, és a lapunkat működtető, 2001-ben létrejött Vipcast Media Bt. kft.-vé alakul. Most azonban a születésnap alkalmával újabb, olvasóink számára kézzelfoghatóbb meglepetéssel készültünk.

Hogy mi ez a meglepetés, ami kézzel is fogható, azt csak nagyjából egy hét múlva tudjuk megmutatni. Most addig is nagy-nagy köszönet olvasóinknak, támogatóinknak, továbbá a szerzőinknek és segítőinknek, informátorainknak, hirdetőinknek, partnereinknek az eddigi két évért, és kérjük, maradjanak velünk ezután is.  (Update: a meglepetésről ITT található az információ.)

A magunk részéről a 2020-as jelentős növekedést látva is maradunk a visszafogott tervezés mellett. Épp ezért ha egy év múlva, 2022. január 8-án 12:00-kor netán csak annyit írhatunk, hogy 3 év, 23 millió, vagyis idén netán kisebb lenne a növekedésünk, mint 2020-ban történt, mi akkor is bőven elégedettek leszünk és hálásak az olvasóknak, amiért továbbra is követnek bennünket.

Végül egy érdekesség a végére:

Tartalmaink (híreink, cikkeink) száma a 2019 januári indulás óta már meghaladja a 3.800-at.

A Media1 mérföldkövei

2018 negyedik negyedévében megkezdi a 2001-ben létrejött Vipcast Media a Media1 hírportál előkészítését.

2019. január 8-án a nagyközönség számára is elérhetővé válik a Media1. Az oldal az első hónapban közel 90 ezres megtekintésszámmal indul, és már ez is nagy örömre ad okot.

2019. január 16-án hírlevelet indított a Media1.

2019. februárjában megkezdi az oldal látogatottságának auditálását a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT).

2019. márciusában a hírportál máris sales house partnerrel köt megállapodást. A hirdetésértékesítő partner az Adaptive Media lett, akikkel azóta is együtt dolgozunk.

2019. nyár. A Media1.hu havi megtekintésszáma már havi félmillió körül jár.

2019. október. Az oldal akkor még rekordnak számító, havi közel 750 ezres látogatásszámot ér el.

2020. január 6. Elindul a Media1 rádióműsor, mely a podcast mellett a budapesti FM 87,6 MHz-en is hallhatóvá válik, valamint az adást követően néhány nappal megjelenik a vipcast.hu-n és a media1.hu-n, illetve a kapcsolódó Spotify és Apple iTunes felületeken.

2020. január 8. 12:00. Fennállásának első évéhez ér a Media1.

2021. január 8. 12:00. Elérkezünk az oldal fennállásának 2. évfordulójához.

*

És a meglepetés:

2021. január 15.  20 ezer példányban megjelenik a Media1 születésnapi, nyomtatott kiadása.

Borító: Anna Shvets / Pexels
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!