fbpx
Bayer Zsolt, a HírTV műsorvezetője, a Bádog blog bloggere

Bayer Zsolt szerint a Hadházy Ákos által indított végrehajtási eljárás sikertelen lesz, de a képviselő szerint a publicista téved

A kormányközeli publicista azt állítja, támogatói már kifizették helyette a bíróság által megítélt sérelemdíjat Hadházynak, ám a képviselő szerint ez egyrészt nem igaz, másrészt Bayernek magának kell végrehajtania az ítéletet és rendeznie tartozását.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Mint arról még szerdán beszámoltunk, Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a Facebookon bejelentette, hogy végrehajtási eljárást indított Bayer Zsolt publicista ellen, aki még korábban jogerősen elvesztette a Hadházy által évekkel ezelőtt indított személyiségi jogi pert, amely azért indult, mert Bayer a blogjában meglehetősen vulgáris, az emberi méltóságot sértő kifejezéseket használva azt írta még 2017. október 31-én, hogy „HADHÁZY GECI, SZÉL DETTI NYELI”. A végrehajtási eljárásra az országgyűlési képviselő szerint azért van szükség, mivel Hadházy állítása szerint Bayer nem hajtotta végre a bíróság ítéletében foglaltakat, nem fizette ki a Hadházynak a megítélt 300 ezer forintot.

Hadházy azt írta, volt ugyan egy pécsi nő, aki feltehetőleg aprópénzeket tartalmazó csomagot postázott Hadházynak, de a csomagot a képviselő nem vette át, és a tényleges adóstól, Bayertól nem érkezett meg a pénz.

Bayer szerint barátai már kifizették helyette a pénzt borítékban

A végrehajtási eljárás hírére Tudod-e, mit fogsz végrehajtani? címmel jelent meg egy új írás Bayer blogjában, melyben az áll, hogy Hadházy legfeljebb „a lónak a faszát tudja majd végrehajtani, ugyanis a jogerős ítélet után – melyet Bayer mélységesen felháborítónak, aljasnak, igazságtalannak és becstelennek nevezett – már egyszer közölte, hogy ezer támogatója névvel, címmel, aláírással vállalta, hogy egyenként 300 forintnyi összeget, összesen tehát 300.000 Ft-ot átvállalt tőle a Hadházynak fizetendő büntetésből.

„Ez ügyvédem ötlete volt, s azért szükséges, hogy nevezett alak minden körülmények között köteles és kénytelen legyen ötforintosokban elfogadni a 300 ezer forintot. Ugyanis így ezer embertől kap egyenként 300 forintot ötforintosokban” – állította Bayer a blogjában.

Bayer szerint az aláírt nyilatkozatok hamar összegyűltek, ügyvédi letétben vannak, és egyúttal saját politikai közössége segítségét felhasználva országgyűlési képviselő barátai, illetve azok megbízottai szeptemberben elmentek a HírTV-be, ahol a pénz gyűlt, majd az ott tárolt pénzeket 300 forintonként borítékba téve átvitték a Képviselői Irodaházba, ahol letették Hadházy nevére.

Bayer ezután megvádolta a képviselőt, hogy bizonyára nem jár be a munkahelyére, ezért nem tud arról, hogy ott van a pénze. A publicista arról is írt, hogy mivel ezer „honfitársa” egyenként átvállalt 300 forintot a tartozásból, így szerinte ő maga már nem is tartozik Hadházynak, legfeljebb azok, akik aláírták, hogy átvállalják a tartozást, viszont ők megkapták Bayertól a 300 forintot, amit letettek a Képviselői Irodaházban.

Bayer egyébként az ügyről hírt adó médiumokat „takonymédiaként” emlegette.

Hadházy: Bayer téved, neki kell fizetnie

Hadházy a Facebook-oldalán reagált Bayer szavaira. A végrehajtást kezdeményező képviselő azt tanácsolta Bayernek, válogassa meg jobban a barátait, mert azok a jelek szerint átverik, ugyanis csak egyetlen pécsi nő küldött neki egy kisebb csomagot, amiben a dobozka súlya és a csörgés alapján ötforintosok lehettek, ám azt visszaküldték, egyúttal jelezte, hogy tudomása szerint a Képviselői Irodaház portáján nem vesznek át csomagokat.

Hadházy azt is tanácsolja Bayernek, cseréljen ügyvédjét, ugyanis félrevezette őt, mivel Bayernek személyesen kell teljesítenie a bíróság ítéletét, nem irathatja át másnak a tartozást, és Hadházy sem köteles elfogadni senki mástól, pláne nem aprópénzben, borítékban, ilyesmi szerinte legfeljebb a Fideszben dívik.

A képviselő hozzátette, „ha a barátai és rajongói segíteni szeretnék Bayer urat, természetesen megtehetik, de neki közvetlenül küldjék az ötforintosokat, ő pedig fáradjon el egy pénzintézetbe, rolnizza és váltsa be, majd utalja át!”

További hírek olvashatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!