fbpx
A Heti Hetes Partizán-változatának egy momentuma

Máris százezrek látták a partizános Heti Hetest

A Partizán YouTube-csatorna az RTL Klub egykori Heti Hetes című műsoráról szóló, annak szellemiségét az egykori szereplők egy részének közreműködésével megidéző műsora jelenleg a YouTube harmadik legfelkapottabb magyar videója. 24 óra alatt több mint 200 ezren nézték meg, de hírünk élesítésekor már épp átlépte a 300 ezret is.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Az ezredforduló legnépszerűbb tévéműsorainak egyikéről, az RTL Heti Hetes című közéleti szórakoztató műsoráról készített YouTube videót a Gulyás Márton nevével fémjelzett Partizán, mely több egykori közreműködőt is meghívott az interneten közzétett műsorba, ahol a nosztalgiázás mellett bőséggel kijutott a kritikából a jelen kor viszonyainak is.

A Partizán vendége volt Ónodi György főszerkesztő-producer mellett az egykori szereplők közül Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Hajós András, Havas Henrik és Kéri László. A videó vélhetően az ő jelenlétüknek is köszönhetően ért el kimagasló nézettséget, egy nap alatt 200 ezres megtekintést a YouTue-on. Rekordszámú lájk, komment és megosztás is érkezett a videóhoz.

A Heti Hetes internetes műsorából kiderült, hogy az eredeti műsor megítélése nagyon vegyes volt: annak idején volt, aki hét vödörnyi fekáliát küldött a stábnak, de a műsor a 2000-es években az egyik legnézettebb és legnépszerűbb közéleti szórakoztató tévéműsor volt. Ez egyébként német mintára indult a magyar RTL-en. A híreket a szereplők egy nappal a forgatás előtt kapták meg, ezeket értékelték, kommentálták.

A Gulyás Márton vezette partizános műsor szereplői felidézték a Heti Hetes több egykori korabeli eseményét, melyek közül több a mai napig meghatározza a magyar belpolitikát, a kulturális közéletet és a közbeszédet. Szó esett a közmédia szerepéről, a rendszerváltás újraértelmezéséről, az első Orbán-kormány megítéléséről, vagy éppen Gyurcsány Ferenc elhíresült több mint tizennégy évvel ezelőtti balatonőszödi beszédéről és annak utóhatásairól. Mindezek mellett szóba kerültek az elmúlt két évtized közéleti szereplőinek egykori viselt dolgai és emlékezetes botrányai, Grespik Lászlótól Torgyán Józsefig. Nem kímélték a vendégek az egykori műsorvezetőket, Csiszár Jenőt és Jáksó Lászlót sem, és őszintén vallottak saját szerepük evolúciójáról, egykori nézeteltéréseikről, vagy éppen a műsor következtében zátonyra futó baráti vagy szakmai kapcsolataikról.

A műsorban Ónodi György, a Heti Hetes egykori főszerkesztőjének szájából elhangzott, hogy egykoron Schmidt Mária (ma a Terror Háza főigazgatója, kormánybiztos) tanácsadó volt az RTL-nél, ennek ellenére alapvetően szabadon dolgozhattak, noha a Fidesz részéről aligha kedvelték a műsort, mely többször nevetség tárgyává tette Orbán Viktor kormányát.

Az eredeti Heti Hetes című tévéműsor 2017-ben, 18 év után szűnt meg végleg, bár az RTL Klubról már korábban átkerült a műsor a kisebb nézettségű RTLII-re.

A Heti Hetes egykori munkatársai egyébként nem először ülnek össze, amióta megszűnt a műsor. A Media1 2019 beszámolt például arról, hogy egy színházban tartottak Heti Hetest az egykori alkotók Angyalföldi Hetes címmel, a műsort pedig a Klubrádió sugározta.

További hírek találhatók a Media1-en! Kövessen bennünket hírlevéllel, RSS-en, Facebookon, vagy akár Twitteren!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!