fbpx
Origo

Újabb helyreigazítás az Origón

A valótlanság még tavasszal jelent meg az Origo.hu-n, de csak most közölték, hogy az írás hazugságon alapult.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Karácsony után fél nappal, december 27-én, vasárnap délutáni időzítéssel tette közzé az Origo, hogy még 2020. március 24-én „Újbuda Gyurcsány-párti polgármestere kihasználta a veszélyhelyzetet és cégeket alapított” című online cikkében valótlanul állította, hogy a cég vezetőinek kinevezéséhez pályázatot kellett volna kiírni.

Az álhír közzétételekor az Origo egy bizonyos Tiszta Újbuda elnevezésű, blogstaros blogoldalon megjelentekre építve közölte írását Budapest XI. kerületének polgármesteréről, dr. László Imréről.

Újbuda vezetője az Origo és a Tiszta Újbuda írásának állítása szerint kihasználta a koronavírus miatt a kormány által elrendelt veszélyhelyzetet, és amíg senki nem figyelt, kinevezett vezetőket a helyi parkolási cég és médiacég élére, miközben kérdéses, mi alapján tette ezt, mivel „pályázatokat kellett volna kiírni”. Ezután az Origo ezt annak „újabb példájaként” emlegette, hogy „az ellenzék sem országos, sem kerületi szinten nem hajlandó a veszélyhelyzetben együttműködni,  és kizárólag saját politikai haszonszerzésükre összpontosítanak ilyenkor is.”  Az Origo a márciusi írásában különösen is megdöbbentőnek nevezte, amit a polgármester tett (vagyis hogy kinevezett vezetőket az újbudai kerületi cégek élére a COVID-19 járvány alatt), mivel orvosként is ismert.

A Tiszta Újbuda egyébként ennél is tovább ment: szerintük diktatúra az, ahol a polgármester kinevezi az önkormányzati tulajdonú cégek vezetőit.

Dr. László Imre
Dr. László Imre. Fotó: Facebook Dr. László Imre

A Gábor László főszerkesztette Origo nem először közölt hazugságon nyugvó, lejárató írást László Imréről, Újbuda DK-s polgármesteréről. Korábban, még az önkormányzati választási kampányban szexuális visszaéléssel is megrágalmazták, ami alaptalannak bizonyult, így emiatt utóbb sérelemdíj megfizetésére is kötelezte a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó internetes oldal kiadóját a bíróság.

Az Origo, mely 2019-ben a legtöbb sajtópert elvesztő médium volt a Fővárosi Törvényszék adatai szerint, idén is számos alkalommal közölt valótlanságokat különböző emberekről és szervezetekről – ezekből itt találhat válogatást.

További hírek találhatók a Media1-en! Iratkozzon fel RSS-csatornánkra, hírlevelünkre és kövessen bennünket Facebookon!

Borító: Az Origót népszerűsítő közterületi plakát Budapest utcáin. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!