Koltay András virtuálisan átveszi a Reklám Önszabályozásért Nagydíjat az Önszabályozó Reklám Testület vezetőitől

Koltay András, a Médiatanács volt tagja kapta idén a Reklám Önszabályozásért Nagydíjat

A díj átadására az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) éves közgyűlésén, a koronavírus világjárványra tekintettel interneten került sor.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az Önszabályozó Reklám Testület által alapított Reklám Önszabályozásért Nagydíjat idén második alkalommal adták át.

A díjat a kiírás szerint olyan személy kaphatja meg, aki sokat tett a reklám önszabályozás elveinek és gyakorlatának fejlesztéséért és elfogadtatásáért.

Az ÖRT szerint az elismerést idén elnyerő Koltay András nagyban hozzájárult, hogy bevezessék a reklám társszabályozási rendszerhez kapcsolódó jogszabályt a magyar jogrendbe.

A törvény elfogadása után a médiahatóság és a társszabályozásban érintett szakmai szervezetekkel való együttműködés kereteinek kialakításáról szóló tárgyalásokat vezette. Koltay Andrásnak tavaly ősszel járt le a mandátuma a Médiatanácsban.

Budapest, 2010. október 12. Koltay András (b), Auer János (b2), Vass Ágnes (j2) és Kollarik Tamás (j), a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság médiatanácsának tagjai, valamint Szalai Annamária elnök, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetõje (k) állnak eskütételük után a Parlament Delegációs termében. MTI Fotó: Magyar Országgyûlés Sajtószolgálata
Archív: Koltay András (b), Auer János (b2), Vass Ágnes (j2) és Kollarik Tamás (j), a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagjai, valamint Szalai Annamária elnök, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetője (k) állnak eskütételük után a Parlament Delegációs termében 2010. október 12-én. A Médiatanács tagjainak mandátuma tavaly év végén járt le, míg Szalai Annamária 2013 áprilisában elhunyt. MTI Fotó: Magyar Országgyűlés Sajtószolgálata

Mint arról a Media1 is beszámolt, az elismerést tavaly Megyer Örs kapta. Ő most a díj átadásakor tartott beszédében kiemelte, hogy a médiahatósággal folytatott tárgyalások során Koltay András személyében mindig rendkívül korrekt és nyitott tárgyalópartnerre talált a testület. Hozzátette továbbá, hogy a társszabályozási tárgyalásokat nagy szakértelemmel, az érvekre és aggályokra is figyelve, türelmesen vezette.  Folyamatos támogatása mellett elvitathatatlan érdeme volt az ÖRT ismertségének és elismertségének alakításában.

Koltay András köszönőbeszédében elmondta, hogy a 2010-es médiaszabályozás új reklámozási lehetőségeket vezetett be, tágította a piac működésének lehetőségeit, és a szabályozás előkészítésében milyen fontos partner volt az Önszabályozó Reklám Testület.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borító: Koltay András virtuálisan átveszi a Reklám Önszabályozásért Nagydíjat az Önszabályozó Reklám Testület vezetőitől
Szóljon hozzá!