Pálúr Krisztina, az NLC szerzőjeként

„Tömegesen távozó indexes” az NLC-nél

Az Index után az NLC-nek kezdett el írni Pálúr Krisztina, előbbi lap Kultúra rovatának volt munkatársa, aki a tömeges távozásokkor hagyta el az Indexet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Kedden már beszámoltunk arról, hogy az Index nyár végére széthulló, egykori 9 fős Kultúra rovatából végül a csapat kisebbik fele, 4 fő igazolt az idén október elején elindult Telexhez: Klág Dávid, Molnár RékaKovács Dávid és Sajó Dávid.

Az Index Kultúra rovatának többi távozó munkatársai közül a rovatvezető, Zsuppán András a Válasz Online-nál lett rovatvezető, Varga Attila sixx a Network4-nél helyezkedett el online főszerkesztőként, Kovács Bálint a hvg.hu-hoz szerződött.

Tegnap írtuk meg, hogy Matalin Dóra a Nők Lapja digitális szerkesztőségénél, a noklapja.hu-nál folytatja karrierjét októbertől. Múlt héten vált ismertté, hogy Szabó Zoltán, aki a tömeges távozásokig az Index stratégiai és kreatív igazgatója volt (de régebben a Kultúra rovat vezetőjeként tevékenykedett), az RTL Magyarország állásajánlatát elfogadva marketing és kommunikációs igazgatóként folytatja karrierjét decembertől.

Miután Pálúr Krisztina az Index Kultúra rovatától történő távozása után az NLC-nél kezdett el írni: máris találhatunk tőle életmód, otthon, divat, lélek témájú írásokat az oldalon, így kijelenthető, hogy mostanra az Index Kultúra rovatának összes távozójának lett valamilyen munkája.

Az Index Kultúra rovatának volt munkatársai a tömeges távozásokat megelőző napon
Az Index Kultúra rovatának volt munkatársai a tömeges távozásokat megelőző napon.

Az Index teljes stábja idén nyáron azután mondott fel, hogy a vállalat elnöke július 22-én elbocsátotta Dull Szabolcsot, a lap egykori főszerkesztőjét. Az Indexnél október óta 6 fős Kultúra rovat van, melynek élére F. Tóth Benedeket nevezték ki, aki a kormányközeli KESMA által megszerzett Szabad Föld rovatvezetői székéből igazolt a megújuló Index.hu-hoz. Korábban olyan helyeken is dolgozott mint a Magyar Hírlap, a Zóna.hu, a Világgazdaság vagy épp a 168 Óra. Még kinevezését megelőzően nyilatkozott is ezzel kapcsolatban a Media1-nek. A Kultúra rovat új stábjában több egykori magyar narancsos munkatárs és Víg György, a Nők Lapja egykori újságírójának neve is szerepel.

Az Index Kultúra rovatának új stábja
Az Index Kultúra rovatának új stábja jelenleg. Forrás: Index impresszum

Arról, hogy az Index jelenleg hogy áll a látogatókért folytatott versenyben, épp a héten írtunk részletesen.

Szóljon hozzá!