Harsányi Gábor bejelenti az RTL Spike megszűnését és a Teennick érkezését a Big Picture konferencián 2020. október 20-án. Fotó: Media1/ képernyőkép

Megszűnik az RTL Spike tévécsatorna, helyette a ViacomCBS tinicsatornát hoz a magyar tévés piacra

Az RTL Spike-ot működtető ViacomCBS TeenNick néven indít tévécsatornát a kis nézettségű RTL Spike megszűnését követően. További fontos bejelentéseket is tett a médiavállalat regionális vezetője a Big Picture konferencián.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az RTL Spike csatorna megszűnését Harsányi Gábor, a ViacomCBS Networks International közép-kelet-európai alelnök-vezérigazgatója jelentette be a keddi Big Picture tévés konferencián.

Az RTL Spike mellett az MTV-t, a Nickelodeont, a Paramount Channelt is működtető médiavállalat az RTL Spike helyett TeenNick néven indít új tévécsatornát. Ez, ahogy nevében is utal rá, kifejezetten tiniknek szól és elsősorban vígjátékokat fog sugározni.

A Spike-ot az RTL Magyarországgal együttműködve indították el 2016 decemberében, de a csatorna nem az RTL Magyarországé volt, bár az RTL segítette a reklámidejének értékesítését, illetve hozzájárult az RTL név felhasználásához.

A csatorna megszűnéséhez az vezetett, hogy annak nézettsége kedvezőtlenül alakult az elmúlt időszakban – ismerte el Harsányi Gábor az interneten zajló tévés konferencián.

Az eddig az RTL Spike-on sugárzott népszerűbb műsorokat, mint amilyen például a Cobra is, áthelyezik a Paramount Channelre, amely egyébként felveszi a Paramount Network nevet.

A konferencián az nem hangzott, hogy a változásokra mikor kerül sor pontosan. Elhangzott viszont, hogy a Paramount+ néven indított videótáruk népszerűsége szépen emelkedik, duplájára nőtt rajta a tartalomfogyasztás, és az hamarosan a MindigTV (Antenna Hungária) rendszerén is elérhető lesz.

A Big Picture konferencián tovább bejelentések is elhangzanak, ezekről folyamatosan teszünk közzé híreket.

borító: Harsányi Gábor bejelenti az RTL Spike megszűnését és a TeenNick érkezését a Big Picture konferencián 2020. október 20-án. Fotó: Media1/ képernyőkép
Szóljon hozzá!