Sáhó Eszter vezeti tovább a SZEMlélek szerkesztőségét, Gégény István kreatív igazgatóként folytatja munkáját.

Sáhó Eszter lett a SZEMlélek című magazin főszerkesztője

Az eddigi főszerkesztő, Gégény István kreatív igazgatóként folytatja munkáját.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A SZEMlélek értékmagazin tájékoztatása szerint a módosítás valójában nem jelent nagy fordulatot, de egy fontos és örömteli mérföldkő számukra. Az új főszerkesztő, Sáhó Eszter eddig is aktívan részt vett a szerkesztőség munkájában, amelyet immár ő irányít, Gégény István pedig nem távozik, hiszen továbbra is megjelennek az írásai, videói és fotói a SZEMléleken. Ám neki az elmúlt hónapok fejlesztései nyomán kialakult SZEMlélek médiacsoport vezetőjeként elsősorban az együttműködések erősítése, a médiatevékenységek összehangolása és a fenntarthatóság előmozdítása lesz a fő feladata.

dr. Sáhó Eszter a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett jogi diplomát, majd a Századvég Alapítványnál politikai kommunikációt tanult. Pályafutását ügyvédjelöltként kezdte, majd több mint 7 éven át dolgozott kormánytisztviselőként a fenntartható fejlődés területén. Ottani munkáját a környezetügyért felelős államtitkár titkárságvezetőjeként fejezte be. 2018-ban 10 hónapra Erdélybe költözött, és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány kommunikációs munkatársa lett.

Az alapítvány elnökének, Böjte Csabának a megbízásából létrehozta az alapítvány első magazinját, Gyermek Jézus néven. Elsősorban közéleti–társadalmi és vallásos témájú írásaival keresztény értékrendű médiafelületeken lehet találkozni.

Gégény István leköszönő alapító főszerkesztő elmondta:

„Édesapaként jól tudom, hogy egy gyermek születésekor elkezdődik az a folyamat, amelynek egy pontján elérkezik az elengedés ideje. Hálás vagyok, hogy egy falusi családi ház egyik szobájának sarkából indult, éveken át szinte kizárólag onnan szerkesztett blogból értékmagazinná fejlődött a SZEMlélek, fokozatosan növekvő hatását, társadalomformáló erejét tekintve messze túlszárnyalva minden előzetes elképzelést. A mostani személyi változás hűen illeszkedik a 2014 novemberében indult történet eddigi stílusába: nem kitaláltuk, hogy tovább kell lépni, hanem felismertük. Egyre többen egyre többet várnak el tőlünk, számítanak ránk, figyelnek bennünket, viszonyítási ponttá váltunk. Ez a megtiszteltetés egyben felelősséget is jelent. Azzal a bizalommal tekintek új feladataim felé, amellyel eddig is igyekeztem felismerni és elfogadni az elmúlt 6 év kihívásait és ajándékait. Meggyőződésem, hogy Eszter vezetésével nem csupán ugyanúgy, hanem még jobban be fogja tölteni a küldetését a SZEMlélek”.

Sáhó Eszter, a szerkesztőség új vezetője hozzátette:

„A közélet iránti nagyfokú érdeklődésem és az Istennel való aktív kapcsolatom határozta meg eddigi szakmai döntéseimet. Előbbi miatt lettem jogász, s bár tíz év gyakorlati tapasztalatot követően egy ideje más területen dolgozom, a szemem sarkából továbbra is követem jogrendszerünk változásait. A hitem pedig folyamatos megújulásra sarkall: éberségre, a talentumok kamatoztatására és a döntésekhez szükséges bátorságra. Utóbbira nagy szükségem volt a főszerkesztői felkérés elfogadásakor. Szeretem a SZEMlélek alkotói közösségét, az egymást támogató, indulatmentes kommunikációra hívó, párbeszédre serkentő hozzáállást. Örülök, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, az írásaimmal, gondolataimmal részt vehetek a társadalom formálásában. Kérem és köszönöm munkatársaim és az olvasók bizalmát, hiszen mi mind kapcsolatban vagyunk egymással. Remélem, sok értékes gondolattal gazdagíthatjuk egymást a továbbiakban is”.

Borító: Sáhó Eszter főszerkesztő és Gégény István leköszönő alapító főszerkesztő, kreatív igazgató
Szóljon hozzá!