Nótin Tamás, a Jobbik képviselőjeként a Rákosmente TV vendégeként 2017-ben

Az Indexhez igazolt egy volt jobbikos önkormányzati képviselő

Pár éve az Indexen a Jobbik rákosmentei önkormányzati képviselőjeként, mostantól azonban már általa jegyzett írások szerzőjeként szerepel a lapban Nótin Tamás neve, akinek ugyanakkor újságírói karrierje nem most kezdődött.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Nótin Tamás személyében nemrég újabb, politikai kötődésekkel is bíró személy csatlakozott az Index csapatához.

Nótin Tamás 2014-től a Jobbik színeiben önkormányzati képviselő volt: 2014-ben választották meg Budapest XVII. kerületében, Rákosmentén: ekkor tette közzé az N1TV az alábbi YouTube-videót, amelyen épp a Szent Korona előtt tett esküt több más emberrel együtt a párt színeiben.

Ezen az alábbi videón évekkel később, 2017-ben már a Rákosmente TV Fogadóóra című műsorának vendégeként nyilatkozott a kerületéhez tartozó tévécsatornán mint helyi képviselő.

A jobbikos Alfahír és LMP-s Jövő TV után érkezett az Indexhez

Nótin Tamás médiakarrierje során dolgozott a Jobbik-közeli Alfahírnél is mint újságíró, ahol adatlapján magát „jobboldali ökokonzervatívként” jellemezte. A Jobbik és a Jobbikhoz kötődő internetes hírlapon kívül Nótin Tamás egy ideig a Jövő TV főszerkesztőjeként is tevékenykedett: legutolsó írása ott szeptember 30-án jelent meg. Ez utóbbi oldal egyébként némiképp eltérő politikai kötődésű: nem a Jobbikhoz, hanem az LMP-s kötődésű Ökopolisz Alapítványhoz tartozik. Egyébként ez utóbbi helyről, a Jövő TV-től érkezett az Indexhez már pár héttel korábban az a Szalai Szabolcs is, aki a Jövő TV alapítója volt. (Az Index körüli helyzet kapcsán előkerült korábban Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnökének LMP-s kötődése is.)

Bár az Indexhez október elején, pár napja igazoló Nótin Tamás nevével a lap impresszumában jelenleg még nem lehet találkozni, az biztos, hogy már munkába is állt a lapnál: az ő neve alatt jelent meg a Pesty Lászlóval ma megjelent interjú, de két nappal a Jövő TV éléről történő távozása után tőle jelent meg az az anyag is az Indexen, ami arra igyekezett választ adni az olvasóknak, hogy éttermekben és a kocsmákban is hordjanak-e maszkot azok, akik ilyen helyeken megfordulnak.

Most pénteken Nótin írt arról is, hogy Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, a DK frakcióvezetője és Horváth Csaba, az MSZP frakcióvezetője kezdeményezett egy rendeletet, ami alapján Budapesten csak olyan újságokat lehet majd terjeszteni a városhoz kötődő közterületeken, amelyekben a budapesti városháza is kap néhány oldalnyi felületet.

A szélrózsa minden irányából érkeztek új indexesek

Az Indexnél meglehetősen vegyes társaság jött össze azután, hogy a lap előző csapata a főszerkesztő elbocsátása után felállt. Épp a napokban írtuk meg, hogy Márkusz László pristinai volt nagykövet is az Indexhez igazolt, de így tett például Sereg András, a Népszabadság egykori szakújságírója is (ő a Népszabadság után az Alkotmánybíróság sajtófőnöke volt).

Az Index.hu szerkesztősége a távozó indexesek távozása után, 2020.08.31-én.
Az Index.hu szerkesztősége a távozó indexesek távozása után, 2020.08.31-én. Fotó: Media1 / olvasónktól

Az Index egyik főszerkesztő-helyettesét, Balogh Ákos Gergelyt kinevezését követően azért érte bírálat, azzal látták többen is igazolva, hogy az Index a Fidesz szolgálatába állt, mert korábban Balogh cége üzemeltette az orbánviktor.hu oldalt és ő maga a Fidelitas (a Fidesz ifjúsági szervezete) színeiben politizált is korábban. Sztankóczy András vezető szerkesztő, stratégiai igazgató azonban a Media1 műsorában azt nyilatkozta pár héttel ezelőtt, hogy Balogh cége más oldalakat, köztük SZDSZ-es ifjúsági szervezet weboldalát is üzemeltette. Hozzátette: Balogh Ákos Gergely tudja, mikor milyen szerepben dolgozik, így egykori politikai kötődését félre tudja tenni. Azt is mondta, hogy a stábban mindenféle érzelműek vannak, és a nem éppen NER-kompatibilisek táborából érkezett Kitzinger Szonja főszerkesztő-helyettes.

A többi érkező indexesről itt találhatók korábbi írásaink.

A Media1 további híreit itt találják. RSS-csatornánkra feliratkozni itt, Facebook-oldalunkat követni pedig itt tudják.

 

Borító: Nótin Tamás, a Jobbik képviselőjeként a Rákosmente TV vendégeként 2017-ben
Szóljon hozzá!