RTL Magyarország logó

Közzétette az RTL Magyarország a 2019-es pénzügyi beszámolóját

Több mint egymilliárd forint adózás előtti nyereséggel zárta 2019-et az M-RTL Zrt. A tulajdonos RTL Group összes hazai érdekeltségét magába foglaló RTL Magyarország megduplázta profitját az előző üzleti évhez képest. A koronavírus gazdasági következményeként a 2020-as évük már közel sem tűnik ilyen pozitívnak az idei eddigi adatok alapján.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Közel 40 milliárd forintos nettó árbevétel mellett csaknem 1,2 milliárd forintos adózás előtti eredménnyel zárta a 2019-es üzleti évet a Magyar RTL Televízió Zrt. (M-RTL Zrt.). A médiavállalat – köszönhetően a reklámpiac erőteljes tavalyi növekedésének is – jelentős árbevétel-növekedést: több mint 7 milliárd forint könyvelhetett el a tavalyi évben.

Az RTL Magyarország – amibe az RTL Group egyéb magyarországi érdekeltségei is beletartoznak – úgyszintén jelentős nyereséget könyvelhetett el. A vállalatcsoport 5,1 százalékos hirdetési árbevétel-növekedést ért el, a teljes konszolidált árbevétel pedig a 2018-as évhez képest 6,5 százalékkal 114 millió euróra nőtt.

Összességében az RTL Magyarország profitja (EBITDA) a 2018-as 5 millió euróról a duplájára, 10 millió euróra nőtt 2019-ben.

A vállalat kitért a 2020-as évvel kapcsolatos várakozásaira is, amiről azt írják: a COVID-19 járvány és az ebből adódó hosszú távú következmények jelenleg pontosan nem előreláthatók. A reklámbevételek kapcsán a társaság jelentős visszaeséssel számol az idei évben.

Az RTL Group 2020 első félévét összegző jelentése alapján az év első felében a hazai televíziós a járvány és a bevezetett korlátozások hatására jelentősen csökkent. Ennek eredményeként az RTL Magyarország bevétele 2020 első félévében 9,3 százalékkal csökkent a 2019-es első félév 54 millió eurójához képest – közölte az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága.

Az RTL Magyarország (RTL Hungary) a tulajdonos RTL Group által használt gyűjtőnév, nem jogi entitás. Az elnevezés alatt minden, az RTL Group Magyarországon jelen lévő üzleti érdekeltségét – beleértve az M-RTL Zrt.-t is – értik.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!