Telex

A támogatók számában a Telex már lepipálta az Indexet

Nyolc nap alatt 30 ezer támogatót gyűjtöttek össze.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Nyolc nap alatt 30 ezer támogatót gyűjtött az Indexet maguk mögött hagyó újságírók készülő új lapja, a Telex.hu – ezt Facebook-oldalukon jelentették be. Mint írják:

„Ilyen olvasótáborral a hátunk mögött kettőzött erővel folytatjuk az új kezdőlapotok indulásához szükséges előkészületeket.”

Munk Veronika, a Telex főszerkesztője beköszönő videójában azt mondta: az induláshoz nagyon sok pénzre van szükségük, mert 50-60 fős stábbal szeretnének dolgozni. Munk az ATV műsorában arról beszélt, hogy a tesztüzem heteken belül elindulhat, a későbbiekben pedig nagyban támaszkodnának az olvasói hozzájárulásokra. A kiadó Van Másik Kft. döntéseit a szerkesztők hozzák, ha valamilyen befektető meg is jelenne a jövőben a Telexnél, annak el kell fogadnia ezt az alapelvet.

A napokban a Media1 is beszámolt róla, hogy kedden már 25 ezer támogató felett járt a Telex kampánya. Ezzel a kreativ.hu szerint a távozó indexesek új lapja már akkor több adakozóval büszkélkedhetett, mint amennyit annak idején az Index összegyűjtött.

Kép: Facebook/Telex
Szóljon hozzá!