Klubrádió

Klubrádió: A médiahatóság valótlant állít rólunk, nem hagyjuk magunkat elnémítani!

A Klubrádió szerint nem igaz, hogy többször olyan jogsértést követett el, ami miatt ne lenne meghosszabbítható a lejáró médiaszolgáltatási jogosultsága, ahogyan azt az NMHH Médiatanács állította. Mindent meg akarnak mozgatni, hogy a rádió semmiképp se némuljon el 2021 februárjában.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mint arról nemrég beszámoltunk, a kizárólag kormánypárti szavazatokkal megszavazott NMHH Médiatanács úgy határozott, nem hosszabbítja meg a Klubrádió 92,9 MHz-re vonatkozó médiaszolgáltatási jogosultságát. Erről a fejleményről a Klubrádió elnöke a Media1 péntek délelőtti érdeklődéséből értesült.

A Klubrádió erre a hírre reagálva, nem sokkal ezelőtt közölte:

a médiahatóság valótlanságot állít, nem igaz, hogy a Klubrádió olyan ismételt jogsértést követett el, ami miatt ne lett volna lehetséges a frekvencia meghosszabbítása.

A Klubrádió jelezte, hogy keresik a jogi és egyéb eszközöket annak érdekében, hogy Magyarország utolsó, hiteles és kormányfüggetlen rádiója ne némuljon el. Stock Richárd vezérigazgató a Klubrádió Ez itt a lényeg című műsorában azt mondta: az NMHH közleménye arra emlékezteti őt, amikor 10 évvel ezelőtt próbálták a Klubrádiót ellehetetleníteni. Szerinte a közleményben leírtak valótlanok.

Stock szerint egy újabb háború van készülőben. A vezérigazgató szerint politikai döntés született arról, hogy Magyarország utolsó független közéleti rádióját el kell némítani.

Hozzátette: mindenféle eszközt be fognak vetni annak érdekében, hogy működésüket folytathassák. Ezekről később tájékoztatást adnak, jelenleg gondolkodnak a megoldáson, de először is meg kell ismerniük a határozat tartalmát.

A vezérigazgató azt mondta: a Klubrádió elnémítására irányuló döntés beleillik abba a folyamatba, ami Magyarországon elindult.

Hangsúlyozta: februárig meg kell találniuk a megoldást. Hogy a rádiójuk hogyan lesz fogható azt követően, arról a megfelelő időben információt közölnek majd.

A Karas Monika vezette Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egyébként néhány nappal ezelőtt megszüntette Magyarországon a digitális rádiós, úgynevezett DAB+ technológián alapuló rádiók sugárzását. Így a Klubrádiónak még alternatívaként, menekülési útvonalként sem áll rendelkezésére a DAB+ sugárzás.

Frissítés 20:30

Időközben reagált a médiahatóság a Media1 kérdésére, konkrétan milyen jogsértésekre hivatkozva fosztja meg a Klubrádiót a frekvenciájától. Ide kattintva található a rádió bírságainak listája és Stock Richárd vezérigazgató reagálása.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!