Klubrádió hirdetés

A Klubrádió minden jogi és nem jogi eszközt igénybe vesz, hogy megakadályozza a jogfosztást

Szerintük inkább a Médiatanács sokszoros törvénysértése a jellemző, amit jogerős bírósági ítéletek sorozata támaszt alá.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Bekövetkezett az, amire józan ésszel számítani nem lehetett, ám meglepődni rajta ugyancsak nem lehet – kezdi péntek délutáni közleményét a Klubrádió. Ahogyan korábban beszámoltunk róla: a Médiatanács döntése értelmében a Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultsága 2021. február 14-én lejár, és pályázat lesz a 92,9 MHz-re.

A Klubrádió ezt közleményében úgy kommentálja:

„A Médiatanács nevű egypárti politikai szervezet úgy határozott, hogy ismét kísérletet tesz Magyarország utolsó jelentős kormánykritikus és független rádiójának elnémítására. Ehhez a frekvencia szerződés jogszerű meghosszabbításának a jogszerűtlen elutasítását választották eszközként. Hivatkozásuk a sorozatos törvénysértésre nem állja meg a helyét, hiszen a Klubrádió 19 éves működése során sohasem bírságolták meg számottevő összeggel. A rádió és a hatóság kapcsolatára inkább a Médiatanács sokszoros törvénysértése a jellemző, amit jogerős bírósági ítéletek sorozata támaszt alá.”

Kiemelik: a Klubrádiónak több százezer hallgatója van, közülük sokan egyetértenek a gondolkodásmódjával, mások meg nem, és ez így is van rendjén. A Médiatanács akciója a műsor hallgatóinak tömegét sújtja. Hozzáteszik: tettük súlyos merénylet a sajtószabadság, a média sokszínűsége ellen, élő cáfolata a létező demokráciáról szóló kormány-nyilatkozatoknak.

„A Klubrádiót, más kritikus médiumokkal együtt a kormány és csatlósai kiszorították a kommunikációs piacról, ám a közönsége oly fontosnak ítélte meg a működését, hogy hazánkban példátlan módon adományokkal, egy évtized alatt másfél milliárd forintnyi támogatással biztosította a rádió fennmaradását. A frekvencia megvonása a civil társadalom elleni támadás is!”

– fogalmaznak. Szerintük a hatalom lépése „jogellenes, erkölcstelen, ugyanakkor intellektuális mélypont, végtelen ostobaság is”, ezzel a döntéssel a kormány elveszti az utolsó hivatkozási pontot a hazai médiaszabadságról.

„A döntés visszavonása nemcsak a Klubrádió sokszázezres hallgatóságának a követelése, hanem még a kormánynak is alapvető érdeke – lenne. A rádió közönsége, munkatársai és vezetői minden jogi és nem jogi eszközt igénybe vesznek a jogfosztás megakadályozása érdekében!”

Időközben reagált a médiahatóság a Media1 kérdésére, konkrétan milyen jogsértésekre hivatkozva fosztja meg a Klubrádiót a frekvenciájától. Ide kattintva található a rádió bírságainak listája és Stock Richárd vezérigazgató ezzel kapcsolatos reakciója is.

Kiemelt fotó: Ladányi András/Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!