Kálmán Olga

Kálmán Olga: A pártállam meg akarja semmisíteni a Klubrádiót és a szabad sajtó maradékát

Kálmán Olga volt televíziós-rádiós újságíró, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagjának közleménye szerint a Médiatanács tagjainak is számot kell majd adniuk a tetteikről, mivel a Klubrádió elnémításával bűntárssá válnak a pártállam támogatásában.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Közleményt juttatott el hírportálunkhoz pártja nevében Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja (volt televíziós és rádiós műsorvezető) péntek délután annak apropóján, hogy a Media1 ma reggel megírta: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a héten úgy határozott, nem hosszabbítja meg a Klubrádió 2021 februárjában lejáró frekvenciajogosultságát. Erről a döntésről a Klubrádió többségi tulajdonosa és elnöke, Arató András a Media1-től értesült.

A DK, illetve Kálmán Olga pénteki közleménye szerint

„ az Index tönkretétele után most a Klubrádiót nézte ki magának Orbán. A pártállam a szabad sajtó maradékát is meg akarja semmisíteni, a piszkos munkát ezúttal a Fidesz által választott Médiatanács végzi.”

A Demokratikus Koalíció közleményében arra figyelmezteti „a Médiatanácsban ülő fideszes pártkatonákat: el a kezekkel a Klubrádiótól!”

A DK szerint nem csak az Index tönkretevőire, hanem a Médiatanács tagjaira is vonatkozik, hogy az Orbán-rendszer bukása után bűntársként, a pártállam aktív működtetőiként kell majd felelniük a most elkövetett törvénytelenségekért.

Kálmán Olga közleménye szerint „akik egy függetlennek nevezett állami szerv pártpolitikai megszállását hajtják végre és pártpolitikai érdekeket szolgálnak a függetlenség mögé bújva, azok semmivel sem különbek azoknál, akik parancsba adták a független sajtó elhallgattatását.”

Mint arról korábban beszámoltunk, Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója szerint politikai okokból, valótlan okokra hivatkozva akarják elvenni a frekvenciájukat. A Klubrádió harcolni fog, hogy ne némítsák el jövő februárban sem.

Klubrádió, 92,9 MHz
A Klubrádió, 92,9 MHz hirdetőtáblája Budapesten, a rádió közelében. Fotó: Ladányi András / Media1

A Médiatanács tagjait (Hankiss Ágnes, Budai László, Meszleny László és Szadai Károly) tavaly választotta meg az országgyűlés kormánypárti patkója, megbízatásuk 9 évre szól. A Médiatanács elnöke Karas Monika, egykori Fidesz-közeli sajtójogász – az ő mandátuma már korábban, Szalai Annamária, az előző elnök halálát követően kezdődött. Karas egyébként Magyarország egyik legjobban fizetett köztisztviselője.

További hírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!