Az NMHH új épülete

Letették az NMHH új, 17,7 milliárd forintos épületének alapkövét

Az új épületszárnyban olyan tevékenységeket folytatnak majd, amelyeket két évtizede végeznek szűkös helyen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A jövőnket a múltunkra és a jelenünkre kell alapozni – hangsúlyozta Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke azon a csütörtöki ünnepségen, amelyen letették az NMHH budapesti új komplex műszaki épületének alapkövét. Ahogyan korábban mi is beszámoltunk róla, az EMC mérőlabor és szerverközpont építésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kiírt nyílt eljárást a Grabarics Építőipari Kft. nyerte.

Az MTI beszámolója szerint a 2022 tavaszára elkészülő 17,7 milliárd forintos beruházásról szólva az NMHH elnöke kiemelte: az új épületszárnyban olyan tevékenységeket folytatnak majd, amelyeket két évtizede végeznek szűkös helyen, eközben pedig lehetőség nyílik arra is, hogy nemzetközi színvonalú technológiával szereljék fel a hírközlési hatóság mérőbázisát.

Olyan labort álmodtak meg, amely elég tágas és modern ahhoz, hogy a jövő önvezető autóit mérjék, vizsgálják, és ezzel az egész régióban egyedülálló szolgáltatást nyújtsanak – hozott az utóbbira példát Karas Monika.

Hozzáette: a három földalatti és öt föld feletti szintből álló innovatív, többfunkciós épületben hosszú távon biztosíthatják nemzetközi színvonalon a hatóság számára szükséges informatikai hátteret.

Az NMHH elnöke megemlítette: az új szárnyban a nagy kapacitású számítógépes adatközpont mellett Európa-szerte egyedülálló mérőkamra, több laboratórium, számos iroda és egy konferenciaközpont is helyet kap. Karas Monika kiemelte: olyan épület alapkövét tették most le, amely „arculatában és energetikai megoldásaiban is illik a hatósághoz”, környezetbarát és hatékony megoldásokat vonultatva fel.

Vékony Péter, a projekt vezető építésze az eseményen azt emelte ki, hogy minőségi anyagok felhasználásával a 21. századi követelményeknek megfelelő tudásközpontot építenek, többéves tervezés eredményeként.

Az eseményen elhangzott, hogy a Visegrádi utcai telephelyen most 7500 négyzetméteren működik az NMHH műszaki épülete, amely a beruházással 13 200 négyzetméterre bővül.

Szóljon hozzá!