Borító: Nógrádi György a közmédia műsorának szakértőjeként korábban

Az Index egykoron szélhámosként jellemezte, most komoly szakértőként idézte Nógrádi Györgyöt

A 444 találata szerint a megújuló Index homlokegyenest másként írt a kormányhoz közeli személyről mint a nemrég távozó régi stáb, mely annak idején leleplező jellegű írást közölt a kormánymédiában rendszeresen megszólaltatott, számos vicces Coub-videóból is ismert Nógrádiról.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Néhány hét híján már öt éve, hogy Dezső András oknyomozó újságíró (ő néhány napja már a HVG-nél dolgozik az Indextől történő felmondása után) nagy visszhangot kiváltó cikkben kétségbe vonta az Indexen, hogy a kormány kedvenc biztonságpolitikai szakértője, a kormánymédiában több száz médiaszereplést bonyolító sztárja, Nógrádi György valódi, tudományos tevékenységet folytat-e. Az újságíró annak idején különböző ellentmondásokat emelt ki Nógrádi életrajzából és személyét érintően különböző helyeken hangoztatott állításai kapcsán.

A migrációról rendszeresen megnyilvánuló Nógrádi akkor azt mondta a Magyar Nemzetnek, háborút folytatnak ellene.

Nem sokkal később azonban a Magyar Narancs és az Index további furcsaságokról cikkezett Nógrádi életműve kapcsán. Megkérdőjelezték Nógrádi függetlenségét és még inkább a szavahihetőségét.

Most már az Indexnél is szakértőként idézik

Ilyen előzmények után érdekes, hogy a 444.hu rátalált a megújult Indexen egy friss szerdai írásra, mely Angela Merkel német kancellár utódlásával foglalkozik, és ebben a korábban szélhámosként beállított Nógráditól ezúttal úgy idéznek mint Németország-szakértő.

A 444 szerint az eset olyan, mintha az Index ezzel eltörölte volna a múltját.

A 444 ezek után gyorsan megemlítette, hogy az Indexhez nemrég igazolt főszerkesztő-helyettesnek az a Balogh Ákos Gergely, aki a Mandiner alapítója volt, emellett cége üzemeltette az orbanviktor.hu-t, bár a Media1 úgy tudja, hogy ma nem Balogh felügyelte az oldalt, hanem a volt valaszonline.hu-s Sztankóczy András.

A Media1 kereste az ügyben Szombathy Pált, az Index főszerkesztőjét, de nem kívánta kommentálni a 444 cikkét.

Az Index Angela Merkelről szóló cikkében egyébként Nógrádi mellett Nagy Attila Tibortól, a Méltányosság Politikaelemző Központ szakértőjétől és Ingo Gondro szász-anhalti CDU-politikustól, a német Kereszténydemokrata Unió konzervatív platformja, a Werteunion (Értékek Uniója) alelnökétől is idéznek.

Nógrádi médiaszerepléseivel tele van a Coub nevű internetes felület.

Borító: Nógrádi György a közmédia műsorának szakértőjeként korábban
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!